Οι εξελίξεις στην υπόθεση του Κολωνού: Πώς φτάσαμε στις 7 νέες συλλήψεις – Νέος κύκλος ανακρίσεων και τα επόμενα βήματα

 Οι εξελίξεις στην υπόθεση του Κολωνού: Πώς φτάσαμε στις 7 νέες συλλήψεις – Νέος κύκλος ανακρίσεων και τα επόμενα βήματα

Νέος κύκλος ανακρίσεων ξεκινά για την υπόθεση μαστροπείας και βιασμού σε βάρος της 12χρονης από τον Κολωνό, μετά την έκδοση των επτά νέων ενταλμάτων σύλληψης που εκδόθηκαν από τον Ανακριτή που χειρίζεται στην δεύτερη κύρια έρευνα. Η πρώτη ανάκριση για την υπόθεση, που βρίσκει τον Ηλία Μίχο και τους περισσότερους από τους «πελάτες» του στα ραντεβού της φρίκης με το παιδί στην φυλακή, έχει πλέον ολοκληρωθεί από την Ανακρίτρια που την χειρίστηκε.

Τα επόμενα βήματα

Τώρα η δικογραφία μετά και τις τελευταίες διαδικαστικές ενέργειες αναμένεται να διαβιβαστεί σε Εισαγγελέα προκειμένου να υποβάλλει πρόταση για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και η μητέρα της 12χρονης που παραμένει στην φυλακή και ακολούθως στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που θα αποφασίσει για την τύχη των κατηγορουμένων.

Για την υπόθεση φαίνεται εξαιτίας του ορίου του 18μήνου για την προσωρινή κράτηση που «τρέχει» ήδη για όσους είναι προσωρινά κρατούμενοι, κρίθηκε ότι πρέπει να κλείσει ο πρώτος κύκλος της έρευνας, ώστε να προχωρήσει άμεσα και να μην παραμείνει άλλο σε εκκρεμότητα η ποινική διαδικασία.

Ωστόσο δεν κλείνει και η έρευνα για την ποινική εμπλοκή και άλλων προσώπων που προκύπτουν στην υπόθεση.

Έτσι μετά από στοιχεία που εισέφερε η 12χρονη σε νέα κατάθεση που έδωσε στις αρχές σχηματίστηκε νέα δικογραφία με βάση την οποία ασκήθηκαν νέες ποινικές διώξεις κατά εκείνων που ως σήμερα είχαν μείνει «εκτός του κάδρου».

Οι επτά νέοι συλληφθέντες θα απολογηθούν στον Ανακριτή που ορίστηκε για την δεύτερη έρευνα κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για γενετήσιες πράξεις έναντι αμοιβής με ανήλικη και πορνογραφία, ενώ δεν αποκλείεται ο κύκλος των νέων κατηγορουμένων να διευρυνθεί.

Οι νέοι συλληφθέντες

Μετά την τελευταία συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε η 12χρονη στις Αρχές, ύστερα από την καταγγελία που έκανε για επίθεση σε βάρος της, όπου αναφέρθηκε σε περισσότερα από 10 επιπλέον άτομα που την έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά, η Αστυνομία ταυτοποίησε επιπλέον οκτώ άτομα και ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια ανακριτική Αρχή.

Για την υπόθεση, εκδόθηκαν οκτώ εντάλματα και συνελήφθησαν οι επτά στην Αττική, ενώ ο όγδοος αναζητείται.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για πέντε αλλοδαπούς, έναν Αλβανό ο οποίος κατείχε και πορνογραφικό βιντεοληπτικό υλικό του θύματος, δύο άντρες από το Μπαγκλαντές και ακόμη δύο από το Πακιστάν και δύο Έλληνες Πομάκους, έναν 48χρονο πατέρα με τον 21χρονο γιο του.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις νέες συλλήψεις

Στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης μαστροπείας στον Κολωνό από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, σήμερα Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023, εφτά (7) άτομα από τα οποία δύο (2) ημεδαποί και πέντε (5) αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για κατά περίπτωση γενετήσια πράξη με ανήλικη έναντι αμοιβής, της οποίας η παθούσα συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη όχι όμως και τα δέκα πέντε έτη, κατ’ εξακολούθηση και πορνογραφία ανηλίκων μέσω πληροφοριακών συστημάτων.

Ειδικότερα όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, οι ανωτέρω ταυτοποιήθηκαν ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση μαστροπείας σε βάρος 12χρονης στον Κολωνό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Σχετικά Άρθρα