Μητσοτάκης/Διμέτωπος σε ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ με αιχμή την οικονομία και το βλέμμα στην απόλυτη αυτοδυναμία

 Μητσοτάκης/Διμέτωπος σε ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ με αιχμή την οικονομία και το βλέμμα στην απόλυτη αυτοδυναμία

Το χαρτί της οικονομίας πετάει στους πολιτικούς της αντιπάλους η ΝΔ,  εκτιμώντας πως σε αυτό το πεδίο έχει συγκριτικό πλεονέκτημα. Στη γαλάζια παράταξη περνάνε από «κόσκινο» όλες τις δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ  και του ΠΑΣΟΚ που αναφέρονται σε οικονομικά στοιχεία με σκοπό να αποδομήσουν τα προγράμματα τους και να δώσουν τις δικές της απαντήσεις. Στόχος είναι η σύγκριση των προγραμματικών προγραμμάτων καθώς στην Πειραιώς πιστεύουν πως το ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα που έχουν συντάξει αποτελεί ένα ισχυρό όπλο έναντι των προεκλογικών προγραμμάτων της αντιπολίτευσης. 

«Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι απόλυτα κοστολογημένο και κατατεθειμένο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχουμε εξηγήσει με απόλυτη σαφήνεια τι θέλουμε να κάνουμε και από που θα βρούμε τα λεφτά» δήλωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπολύοντας διμέτωπη επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που όπως είπε «έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια και κάθε μέρα λένε και κάτι διαφορετικό». 

  • Κομματικά στελέχη σχολιάζουν πως τα οικονομικά προγράμματα τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ είναι «γραμμένα στο πόδι»  διότι δεν έχουν καμία προοπτική κυβερνησιμότητας παρά μόνον ενδιαφέρονται για το ποιος θα βρίσκεται στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τονίζουν μάλιστα πως «ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ διαγωνίζονται για το ποιος θα επιβάλλει τους περισσότερους φόρους, η ΝΔ μείωσε 50 φόρους τα τελευταία τέσσερα χρόνια». 

Σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να εντάξει στην ρητορική του την αναγκή για ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση ως βασική προυπόθεση για την ευημερία των πολιτών. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις στελεχών της αντιπολίτευσης σχολίασε πως «η μεγάλη διαφορά μεταξύ του δικού μας προγράμματος και του προγράμματος των αντιπάλων μας είναι ότι εμείς έχουμε εξηγήσει με απόλυτη σαφήνεια τι θέλουμε να κάνουμε και από πού θα βρούμε τα λεφτά. Γιατί έχουμε μια υποχρέωση να το κάνουμε, καθώς ως κυβέρνηση έχουμε καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ξέρουμε ότι έχουμε δεσμευτικούς στόχους και κάθε ευρώ είναι μετρημένο».

  • Πηγές απο την Πειραιώς σχολίαζαν δηκτικά πως το ΠΑΣΟΚ μετά τις κωμικοτραγικές αντιφάσεις των στελεχών του αναγκάστηκε να εξαφανίσει απο το πρόγραμμα του απο την επίσημη ιστοσελίδα του. «Στην προσπάθειά τους να πάρουν τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, κινδυνεύουν να γίνουν αντίγραφά του στη γενικολογία και τις ψεύτικες υποσχέσεις» σημείωναν επισημαίνοντας πως αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων.

Στην προμετωπίδα του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ  βρίσκεται η αύξηση του μέσου μισθού πάνω από 25% μέσα στην τετραετία 2023-2027 (στα €1.500 από €1.170) και αύξηση κατώτατου μισθού στα €950 εντός της τετραετίας. O κατώτατος μισθός θα αναπροσαρμόζεται βάσει του μέσου όρου του μισθού πλήρους απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προαναγγείλει αύξηση συντάξεων κατά 3,4% από 1/1/2024. Αύξηση μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και αναμόρφωση του μισθολογίου τους από 1/1/2024. Σταδιακή μείωση 20% του τέλους επιτηδεύματος το 2025, 30% το 2026 και κατάργηση έως το τέλος της τετραετίας το 2027. Αύξηση του αφορολόγητου κατά €1.000 για οικογένειες που έχουν παιδιά, από 1/1/2024. 

Σχετικά Άρθρα