Ρωσία: Στηρίζουμε άνευ όρων την Σερβία και τους Σέρβους

 Ρωσία: Στηρίζουμε άνευ όρων την Σερβία και τους Σέρβους

Η Μόσχα σημείωσε την “απουσία καταδίκης” της επίθεσης με drones που δέχθηκε η Μόσχα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφερόμενος στην χθεσινή επιδρομή των drones σε περιοχές της ρωσικής πρωτεύουσας, την ευθύνη για την οποία η Ρωσία επιρρίπτει στην Ουκρανία. Το Κίεβο αρνείται κάθε ανάμειξη.

Το Κρεμλίνο παραδέχθηκε ότι, αν και η αντιαεροπορική άμυνα της Μόσχας είναι αποτελεσματική, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. «Θα συνεχίσουμε το έργο της βελτίωσης της αντιαεροπορικής άμυνας της Μόσχας», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ. Το Κρεμλίνο εξέφρασε επίσης «ανησυχία» για τον βομβαρδισμό της περιοχής του Μπέλγκοροντ, επαρχίας που συνορεύει με την Ουκρανία και έχει δεχθεί σειρά επιθέσεων κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

«Στηρίζουμε άνευ όρων την Σερβία και τους Σέρβους»,

Σε ό,τι αφορά την κρίση στο Κόσοβο, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι όλα τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα του σερβικού πληθυσμού πρέπει να προστατευθούν. «Στηρίζουμε άνευ όρων την Σερβία και τους Σέρβους», είπε. Η Μόσχα παρακολουθεί στενά τις ταραχές στο Κόσοβο, πρόσθεσε.

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι είναι πιθανή η αποστολή επιπλέον 700μελούς στρατιωτικού σώματος στο Κόσοβο, ενώ έχει θέσει σε επίπεδο υψηλού συναγερμού ακόμη ένα τάγμα. Περί τους 4.000 νατοϊκοί στρατιώτες σταθμεύουν ήδη στο Κόσοβο.

Ο πρόεδρος της Σερβίας έχει θέσει τον σερβικό στρατό σε κατάσταση συναγερμού και έχει διατάξει στρατιωτικές μονάδες να προωθηθούν προς το σύνορα.

Η Ρωσία, η οποία διατηρεί στενούς πολιτισμικούς και θρησκευτικούς δεσμούς με την Σερβία, κατηγόρησε το Κόσοβο και τις δυτικές χώρες για την κλιμάκωση της έντασης.

Συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθούν στο προσεχές μέλλον, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Ο τόπος και ο χρόνος της συνάντησης δεν έχουν ακόμη συμφωνηθεί.

Σχετικά Άρθρα