Πριγκόζιν (ξανά) κατά Ρωσίας: Ζητά διερεύνηση εγκλημάτων από υψηλόβαθμους αξιωματούχους

 Πριγκόζιν (ξανά) κατά Ρωσίας: Ζητά διερεύνηση εγκλημάτων από υψηλόβαθμους αξιωματούχους

Ο επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Γιεβγκένι Πριγκόζιν δήλωσε ότι έχει ζητήσει από εισαγγελείς να διερευνήσουν τα «εγκλήματα» που έχουν διαπράξει υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας πριν και κατά την διάρκεια της «στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία.

«Σήμερα έστειλα επιστολές στην Ανακριτική Επιτροπή και στο γραφείο του εισαγγελέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας ζητώντας τους να ελέγξουν το γεγονός της διάπραξης εγκλημάτων κατά την προετοιμασία και κατά την διάρκεια της διεξαγωγής της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης (ΕΣΕ) από πληθώρα υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου Άμυνας», δήλωσε ο Πριγκόζιν.

«Οι επιστολές αυτές δεν θα δημοσιευθούν λόγω του γεγονότος ότι οι ανακριτικές αρχές θα ασχοληθούν με το ζήτημα αυτό».

Ο Πριγκόζιν, ιδρυτής της Wagner, γνωστός και ως «σεφ του Πούτιν», έχει επανειλημμένα κατηγορήσει τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους ότι υπονομεύουν την πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πριγκόζιν επιτίθεται στην Μόσχα, καθώς θεωρεί ότι η παραστρατιωτική του οργάνωση δεν στηρίζεται αρκετά με πυρομαχικά από την ρωσική στρατιωτική ηγεσία.

Σχετικά Άρθρα