ΟΛΜΕ: Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά Ψαριανού- Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για τις ύβρεις κατά των εκπαιδευτικών- Σκέρτσος: Καταδικαστέες οι δηλώσεις αλλά…αθώος

 ΟΛΜΕ: Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά Ψαριανού- Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για τις ύβρεις κατά των εκπαιδευτικών- Σκέρτσος: Καταδικαστέες οι δηλώσεις αλλά…αθώος

Αποφασισμένη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον του Γρηγόρη Ψαριανού για την υβριστική του επίθεση σε βάρος των εκπαιδευτικών, με αφορμή το σοβαρό πρόβλημα με την Τράπεζα Θεμάτων, δηλώνει η ΟΛΜΕ.

«Η απαράδεκτη συμπεριφορά του δεν θα γίνει ανεκτή. Η ΟΛΜΕ έχει ήδη δώσει εντολή στη νομική της σύμβουλο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης. Υπενθυμίζει δε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο μέχρι πρότινος μετακλητός της ΝΔ εκφράζει το μένος του εναντίον του.

«Αναρωτιόμαστε αν η ΝΔ, με την οποία ο κ. Ψαριανός είναι υποψήφιος βουλευτής, συμφωνεί με τις δηλώσεις αυτές και αναμένουμε την αντίδρασή της» καταλήγει η ΟΛΜΕ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Γρ. Ψαριανός εξαπέλυσε χυδαία επίθεση εναντίον των εκπαιδευτικών αποκαλώντας τους «μεγάλα καθάρματα», «σκουλίκια», «αλήτες» και «αρχιμαφιόζους» που πρέπει να «πάνε σπίτι τους», ισχυριζόμενος ότι οι καθηγητές που βίωσαν τρομερό άγχος μέχρι να ολοκληρωθούν οι ενδοσχολικές εξετάσεις των μαθητών της Γ’ Λυκείου «χάρηκαν» που έπεσε η Τράπεζα Θεμάτων.

«Η αλαζονεία πλέον ξεχειλίζει στη Νέα Δημοκρατία. Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει εντελώς. Ο πιο διάσημος μετακλητός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Γρηγόρης Ψαριανός, σήμερα (σ.σ. χθες) επιτέθηκε με άθλιο τρόπο στους καθηγητές των παιδιών που υφίστανται την ταλαιπωρία της κατάρρευσης της Τράπεζας Θεμάτων» σχολίασε από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Κάλεσε δε Κυρ. Μητσοτάκη και Α. Σκέρτσο να απαντήσουν, εάν συμφωνούν με τους απαράδεκτους χαρακτηρισμού

Σκέρτσος: “Καταδικαστέες οι δηλώσεις αλλά…έως εδώ”

Να τελειώσει γρήγορα με έμμεσο “συγχωροχάρτι”, επί της ουσίας, του Γρηγόρη Ψαριανού, επέλεξε η Νέα Δημοκρατία που «διάβασε» με τελείως διαφορετικό τρόπο την επίθεση του στην ΟΛΜΕ, με χαρακτηρισμούς όπως «καθάρματα», «αρχιμαφιόζοι», «σκουλήκια» και «αλήτες».

Ο Άκης Σκέρτσος που πραγματοποίησε ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ρωτήθηκε για το θέμα και έδωσε έμφαση στο να πέσει από την επικαιρότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι δυο φορές είπε: «το θέμα κλείνει εδώ» και «το αφήνουμε εδώ».
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ανέφερε ότι «οι δηλώσεις κ. Ψαριανού προφανώς είναι καταδικαστέες, έχει κληθεί, έχει δώσει εξηγήσεις, το θέμα κλείνει εδώ. Δεν στοχοποίησε ανθρώπους, δεν στοχοποίησε κλάδους, στοχοποίησε συγκεκριμένες συμπεριφορές και το αφήνουμε εδώ».

Με αυτή τη δήλωση-δικαίωση του Γρηγόρη Ψαριανού, η ΝΔ απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που επιμόνως καλούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαγράψει και να πετάξει από τις λίστες τον Ψαριανό, «διαφορετικά θα σημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης συμφωνεί με τον Ψαριανό πως οι καθηγητές είναι “αλήτες, καθάρματα και μαφιόζοι”».

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή της επεσήμανε ότι θα κινηθεί δικαστικά κατά του Γρηγόρη Ψαριανού.

ΣΥΡΙΖΑ: Υβριστικό παραλήρημα Ψαριανού κατά των καθηγητών και η ΝΔ κάνει σαν να μην έχει συμβεί τίποτα

“Έχουν περάσει ώρες από το υβριστικό παραλήρημα Ψαριανού κατά των καθηγητών και η ΝΔ κάνει σαν να μην έχει συμβεί τίποτα”, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωση του.
Καλεί τον κ. Μητσοτάκη «να καταδικάσει εδώ και τώρα τις δηλώσεις Ψαριανού, να τον πετάξει από τις λίστες της και να διαγραφεί από τη ΝΔ». Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «διαφορετικά θα σημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης συμφωνεί με τον Ψαριανό πως οι καθηγητές είναι “αλήτες, καθάρματα και μαφιόζοι”».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Ψαριανός καταφέρεται εναντίον των εκπαιδευτικών και του λειτουργήματός τους. Εχθές, μετά την πρωτοφανή κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων, εξέφρασε για άλλη μία φορά το μένος του για τους/τις εκπαιδευτικούς και την ΟΛΜΕ, χαρακτηρίζοντάς τους με χυδαίες ύβρεις.

Η απαράδεκτη συμπεριφορά του δεν θα γίνει ανεκτή.

Η ΟΛΜΕ έχει ήδη δώσει εντολή στη νομική της σύμβουλο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες.

Αναρωτιόμαστε αν η ΝΔ, με την οποία ο κ. Ψαριανός είναι υποψήφιος βουλευτής, συμφωνεί με τις δηλώσεις αυτές και αναμένουμε την αντίδρασή της».

Σχετικά Άρθρα