Νέα “βόμβα” από ΠΑΣΟΚ για ΕΝΦΙΑ: Θα τον ενισχύσουμε λέει ο Παραστατίδης- Αναγκάστηκε σε …διόρθωση η Χαρ. Τρικούπη

 Νέα “βόμβα” από ΠΑΣΟΚ για ΕΝΦΙΑ: Θα τον ενισχύσουμε λέει ο Παραστατίδης- Αναγκάστηκε σε …διόρθωση η Χαρ. Τρικούπη

Την μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ επανέλαβε κατά κάποιο τρόπο ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Στέφανος Παραστατίδης, μιλώντας στο OPEN. Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Παραστατίδης ανέφερε: «Εμείς πρέπει να αλλάξουμε τον λόγο, άμεσων κι έμμεσων φόρων, γιατί αυτοί πλήττουν, τη μεσαία τάξη και τα χαμηλά εισοδήματα».

Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη, για το αν το ΠΑΣΟΚ θα διατηρήσει τον ΕΝΦΙΑ, απάντησε: «Βεβαίως, αυτοί πρέπει να ενισχυθούν για να γίνει η αναδιανομή κι αυτό που πρέπει να γίνει, είναι μειωθούν οι έμμεσοι φόροι».

«Οι άμεσοι φόροι οι οποίοι αφορούν στο φόρο γονικής κληρονομιάς, στο φόρο ακίνητης περιουσίας, αυτός είναι ο ΈΝΦΙΑ, είναι φόροι που ουσιαστικά αφορούν τους έχοντες, αυτοί είναι φόροι οι οποίοι θα πρέπει να κρατηθούν, και οι φόροι οι οποίοι θα πρέπει να μειωθούν είναι οι έμμεσοι φόροι», κατέληξε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

“Διορθώνει” η Χαριλάου Τρικούπη

Σε διορθωτική παρέμβαση προχώρησε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με στόχο να βάλει τέλος στη συζήτηση που άνοιξε για προοπτική αύξησης του ΕΝΦΙΑ, μετά από σχετική αναφορά του υποψηφίου βουλευτή του κόμματος, Στέφανου Παραστατίδη.

«Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πουθενά στο πρόγραμμα του δεν μιλά για αύξηση του ΕΝΦΙΑ. Θέση μας είναι η προοδευτική του μείωση. Με προτεραιότητα την προστασία των πιο αδύναμων Ελλήνων και της μεσαίας τάξης. Όπως άλλωστε προτείνουμε για τους φόρους, που κυρίως πλήττουν τη μεσαία τάξη και τους ευάλωτους όπως είναι η μείωση έμμεσων φόρων, η μείωση φόρων στη μισθωτή εργασία και η μείωση φόρων στις οικογενειες

Στη Χαριλάου Τρικούπη προκλήθηκε αναστάτωση από την τοποθέτηση του υποψηφίου βουλευτή και μάλιστα με μια παρέμβαση που δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του κόμματος. «Οι άμεσοι φόροι, οι οποίοι αφορούν στο φόρο γονικής κληρονομιάς, στο φόρο ακίνητης περιουσίας, αυτός είναι ο ΕΝΦΙΑ, είναι φόροι που ουσιαστικά αφορούν τους έχοντες, αυτοί είναι φόροι, οι οποίοι θα πρέπει να κρατηθούν, και οι φόροι οι οποίοι θα πρέπει να μειωθούν είναι οι έμμεσοι φόροι», είπε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση (OPEN).

Η δήλωση Παραστατίδη ήρθε σε συνέχεια των δηλώσεων των υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας Παναγιώτη Δουδωνή και Ελένης Χρονοπούλου, αναφορικά με τη φορολόγηση του διανεμόμενου μερίσματος στις επιχειρήσεις. Ωστόσο, αν και θεωρήθηκαν ατυχείς κάποιες διατυπώσεις από εκείνους, η πρόταση για προοδευτική φορολόγηση των μερισμάτων υπάρχει στο πρόγραμμα του κόμματος, όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, Δημήτρης Μάντζος.

Η αναφορά του Στέφανου Παραστατίδη σε προοπτική αύξησης του ΕΝΦΙΑ ήταν εκτός προγραμματικών θέσεων για την οικονομία. Πέρα από το άστοχο των δηλώσεων και τις εντυπώσεις που δημιουργούνται, στη Χαριλάου Τρικούπη επικρατεί προβληματισμός γιατί δίνεται η εντύπωση ότι στελέχη του κόμματος εμφανίζονται «αδιάβαστα», όσον αφορά κεντρικές παραμέτρους του προγράμματος. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που η προεκλογική συζήτηση έχει επικεντρωθεί αυτή την περίοδο στα ζητήματα της οικονομίας. 

Σχετικά Άρθρα