Τσίπρας/Αλλαγές και στις λίστες των βουλευτών- Εξορμήσεις σε επαρχία και δυτικές συνοικίες για εκλογική ανάκαμψη

 Τσίπρας/Αλλαγές και στις λίστες των βουλευτών- Εξορμήσεις σε επαρχία και δυτικές συνοικίες για εκλογική ανάκαμψη

Το μήνυμα ελήφθη και ο Αλέξης Τσίπρας ανασκουμπώνεται για τον ένα μήνα μέχρι τις κάλπες. Ξεκινά νέο γύρο περιοδειών με το βλέμμα στις λαϊκές συνοικίες. Η περιφέρεια κρατά τα κλειδιά και οι λίστες των ψηφοδελτίων μπαίνουν στο επίκεντρο για «σημειακές παρεμβάσεις».

Με την εκλογική Επιτροπή να εκφράζει σε μεγάλο βαθμό τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες στις οποίες πρέπει να πέσει μεγαλύτερο βάρος ο Αλέξης Τσίπρας δίνει το σύνθημα επανεκκίνησης.

Επίκεντρο οι δυτικές συνοικίες εκεί οπου ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε μεγάλες δυνάμεις ιδιαίτερα στο πεδίο των ελεύθερων επαγγελματιών και των μικρών επιχειρήσεων. Το «κατρούγκαλος effect» κόστισε πολύ περισσότερο από ό,τι μπόρεσε ο οποιοσδήποτε να φανταστεί εντός και εκτός κόμματος.

  • Ο Αλέξης Τσίπρας από αύριο κιόλας ρίχνεται ξανά στη μάχη με πρώτο σταθμό τη Νίκαια. Οι πρώτοι που μπαίνουν μπροστά στον αγώνα είναι τα πρωτοκλασάτα ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ. Οι νομαρχιακές οργανώσεις του κόμματος καλούνται τώρα να κάνουν όλα όσα δεν έκαναν τρία χρόνια τώρα και απλώσουν ρίζες στις τοπικές κοινωνίες.

Ήδη η Έφη Αχτσιόγλου περιοδεύει σε Πιερία και Χαλκιδική και ο Κώστας Ζαχαριάδης με τον Γρηγόρη Θεοδωράκη αμέσως μετά τη συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής στο Αιγάλεω ταξίδεψαν στην Αιτωλοακαρνανία για να δώσουν οδηγίες και κατευθύνσεις.

Παρέμβαση και στις λίστες των βουλευτών

Το περιβάλλον στην επαρχία σαφώς διαφορετικό από τα αστικά κέντρα και το έργο αισθητά πιο δύσκολο. Η σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ είναι αναπόφευκτη σε αυτή τη φάση το οποίο παρά το γεγονός ότι έθεσε επικεφαλής νέα πρόσωπα και άγνωστα στο ευρύ κοινό ωστόσο ο κομματικός μηχανισμός παλαιών και έμπειρων κομματικών στελεχών κατάφερε να συγκροτήσει ισχυρά ψηφοδέλτια.

  • Με τα κριτήρια ψήφου εντελώς διαφορετικά από την πόλη τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καλούνται να δώσουν ειδικό βάρος στο ψηφοδέλτιο του κόμματος και να το καταστήσουν ελκυστικό.

Από τις πρώτες κιόλας ώρες ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με πληροφορίες έγινε αποδέκτης εισηγήσεων ακόμη και παρεμβάσεων στις λίστες των ψηφοδελτίων του κόμματος όχι μόνο στους κεντρικούς εκλογικούς τομείς της Αθήνας αλλά και στην περιφέρεια.

Μέχρι και σκέψεις για ενίσχυση των ψηφοδελτίων της περιφέρειας με αναγνωρίσιμα στελέχη και με κύρος στο δημόσιο λόγο. Η εξίσωση δύσκολη αν και από την Κουμουνδούρου για την ώρα διαβεβαιώνουν ότι δεν έχουν εισηγήσεις για αλλαγές στη σειρά κατάταξης των υποψηφίων.

  • Ερώτημα παραμένει που θα επιλέξει αυτή τη φορά να θέσει υποψηφιότητα ο Αλέξης Τσίπρας για να μπορέσει με βάση και το νέο εκλογικό νόμο που «κλέβει» έδρες να κάνει μια αναδιάταξη δυνάμεων του κόμματος για να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Μεγάλη πιθανότητα για αλλαγές έχουν τα ψηφοδέλτια της περιφέρειας και ιδιαίτερα διεδρικές περιφέρειες όπως η Χίος ή το Λασίθι με στελέχος του ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για σημειακές παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν τις επιδόσεις στην κάλπη.

Σχετικά Άρθρα