Θεσσαλονίκη: Η κατάσταση υγεία της 39χρονης εθελόντριας ερπετολόγου που την δάγκωσε οχιά

 Θεσσαλονίκη: Η κατάσταση υγεία της 39χρονης εθελόντριας ερπετολόγου που την δάγκωσε οχιά

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση της υγείας της 39χρονης εθελόντριας ερπετολόγου που υπέστη αναφυλακτικό σοκ από δάγκωμα οχιάς, σε σχολείο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το thesstoday.gr, η 39χρονη κοπέλα παραμένει στην Α’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου με υποστήριξη στην αναπνοή. Υπάρχει βελτίωση στην κατάσταση της υγείας της, είναι σταθερή αιμοδυναμικά και βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση από τους γιατρούς.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή 26 Μαΐου, όταν το φίδι εντοπίστηκε σε αυλή του σχολείου στη Θεσσαλονίκη από άνδρα που εργαζόταν σε συνεργείο καθαρισμού. Αμέσως έγινε κλήση στην Πυροσβεστική και σε εθελοντική οργάνωση, με την 39χρονη να καταφθάνει στο σχολείο για να απομακρύνει την οχιά.

Ωστόσο, στην προσπάθειά της να την πιάσει εκείνη τη δάγκωσε, με αποτέλεσμα η 39χρονη να υποστεί αναφυλακτικό σοκ. Στο σημείο κατέφθασαν δύο μοτοσικλετιστές του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια έσπευσε ασθενοφόρο, με τον γιατρό του οποίου να προχωρά σε διασωλήνωσή της, καθώς η υγεία της παρουσίασε σημαντική επιδείνωση.

Νέο περιστατικό στον Βόλο

Μια 55χρονη γυναίκα από τη Νέα Αγχίαλο νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Βόλου μετά από δάγκωμα οχιάς, την ώρα που έκανε δουλειές στην αυλή του σπιτιού της.

Σύμφωνα με το gegonota.news, η γυναίκα αισθάνθηκε αμέσως αδιαθεσία και ο σύζυγός της τη μετέφερε στο «Αχιλλοπούλειο».

Παράλληλα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική, ωστόσο η πεθερά της γυναίκας που δέχθηκε το δάγκωμα, πρόλαβε να παγιδεύσει το φίδι κάτω από ένα βαρέλι και να το χτυπήσει με βαρύ αντικείμενο. Έτσι, όταν έφτασαν οι πυροσβέστες, βρήκαν το φίδι νεκρό.

Σχετικά Άρθρα