Τέμπη: Σε πέντε ημέρες τα στοιχεία από το καταγραφικό των μοιραίων τρένων

 Τέμπη: Σε πέντε ημέρες τα στοιχεία από το καταγραφικό των μοιραίων τρένων

Σε πέντε ημέρες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η εξαγωγή των δεδομένων από το καταγραφικό της μοιραίας αμαξοστοιχίας στα Τέμπη καθώς, λόγω τεχνικών θεμάτων, οι Ιταλοί εμπειρογνώμονες που βρίσκονται στην Λάρισα δεν κατόρθωσαν να διαβάσουν τα στοιχεία όπου έχουν καταγραφεί και οι ακριβείς συνθήκες, πριν την φονική σύγκρουση των δύο τρένων. Μετά από σύσκεψη στο γραφείο του εφέτη ανακριτή με τους δικαστικούς εμπειρογνώμονες αποφασίστηκε να σταλεί το καταγραφικό σε ειδική υπηρεσία στην Αθήνα, η οποία σε διάστημα πέντε (5) ημερών θα αναλάβει να εξάγει τα δεδομένα του καταγραφικού και να τα παραδώσει στους εμπειρογνώμονες και τον εφέτη ανακριτή.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, οι τέσσερις Ιταλοί ειδικοί επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στο να διαβάσουν το καταγραφικό της επιβατικής αμαξοστοιχίας, παρουσία δύο δικαστικών εμπειρογνωμόνων και τεχνικών συμβούλων των οικογενειών των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος.

Στη συνέχεια και αφού «διαβαστούν» τα δεδομένα θα συνταχθεί έκθεση, που θα συμπεριληφθεί στο ευρύτερο πόρισμα των δικαστικών Αρχών, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο και να δοθεί στον ειδικό εφέτη ανακριτή μέσα στις επόμενες ημέρες.

Από εκεί και πέρα εκτιμάται ότι θα ανοίξει και η “βεντάλια” των διώξεων, καθώς από τα συμπεράσματά των εμπειρογνωμόνων, θα αποδειχθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες και για άλλα πρόσωπα, πέρα των επτά για τους οποίους έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη.