Δικηγόρος Γεωργούλη: Θετική εξέλιξη η άρση ασυλίας – Θα παραστεί να δώσει εξηγήσεις

 Δικηγόρος Γεωργούλη: Θετική εξέλιξη η άρση ασυλίας – Θα παραστεί να δώσει εξηγήσεις

Η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Σε δήλωσή της η δικηγόρος του, Ματίνα Μαλλά, χαρακτήρισε ως πολύ θετική αυτή την εξέλιξη καθώς ανοίγει ο δρόμος έτσι ώστε να μπορέσει ο ευρωβουλευτής να παραστεί αυτοπροσώπως στις Αρχές για να δώσει εξηγήσεις. «Σε ορισμένα εκ των σημερινών δημοσιευμάτων σχετικά με το ζήτημα της άρσης ασυλίας του κ. Γεωργούλη έχουν παραληφθεί να σημειωθούν τα κάτωθι, σημαντικά θεωρούμε σημεία.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στον συντομότερο δυνατό χρόνο λόγω των επανειλημμένων και επίμονων αιτημάτων του κυρίου Γεωργούλη στην Επιτροπή νομικών υποθέσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για την ταχύτερη δυνατή άρση της ασυλίας του», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μαλλά και πρόσθεσε:

«Σήμερα η Επιτροπή ενέκρινε την άρση και συνεπώς το θέμα θα εισαχθεί προς ψήφιση σε μυστική ψηφοφορία από το σύνολο των ευρωβουλευτών στην επόμενη ολομέλεια. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την 1 Ιουνίου. Η σύντμηση αυτή των διαδικασιών οφείλεται στην παραίτηση του κυρίου Γεωργούλη από το δικαίωμα ακρόασης, το οποίο θα παρακώλυε και θα επιβράδυνε τις διαδικασίες».

Όπως εξήγησε, τα ανωτέρω ήταν και ο λόγος που ο Αλέξης Γεωργούλης δεν έδωσε το «παρών» στη διαδικασία της Τρίτης. Επιπλέον, σημείωσε πως ο ίδιος είχε προτείνει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές να εμφανισθεί και να παράσχει εξηγήσεις, πλην όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω του ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία άρσης της ασυλίας του.

«Η σημερινή εξέλιξη είναι πολύ θετική καθώς κατόπιν τούτου αναμένουμε την κλήση του ίδιου από τις αρχές προκειμένου να καταθέσει και να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της καταγγελίας και των διαλαμβανομένων στην δικογραφία», καταλήγει η δήλωση της δικηγόρου του.