Τράπεζα Θεμάτων: Καταγγελίες γονέων ότι κράτησαν τους μαθητές για ώρες στις τάξεις για να μην αναβληθούν οι εξετάσεις

 Τράπεζα Θεμάτων: Καταγγελίες γονέων ότι κράτησαν τους μαθητές για ώρες στις τάξεις για να μην αναβληθούν οι εξετάσεις

Μεγάλο εκνευρισμό προκάλεσε σε μαθητές και γονείς το πρόβλημα που προέκυψε σήμερα με την Τράπεζα Θεμάτων στην πρεμιέρα των εξετάσεων σε όλα τα Λύκεια της χώρας.

Το υπουργείο ισχυρίζεται ότι προκλήθηκε Τεχνική Βλάβη  στο σύστημα του ΕΔΥΤΕ (Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας) επειδή 1.900 σχολεία απ΄όλη την επικράτεια μπήκαν μαζί στην εφαρμογή με αποτέλεσμα να καταρρεύσει.

Ωστόσο, η καθυστέρηση στις εξετάσεις ήταν μεγάλη καθώς, όπως καταγγέλουν γονείς, οι διευθυντές των σχολείων τους ενημέρωσαν ότι το υπουργείο δεν ήθελε να αναβληθούν οι εξετάσεις για να μην προκληθεό θόρυβος.

Μ αυτόν τον τρόπο όμως, παρέμειναν οι μαθητές για πολλές ώρες μέσα στις τάξεις καθώς τα θέματα σε πολλά σχολεία δόθηκαν στις 12.:30 το μεσημέρι.

Το πρόβλημα αφορούσε κυρίως τους μαθητές της Γ΄Λυκείου που θα δώσουν και Πανελλήνιες Εξετάσεις. Γι αυτό σε ορισμένα λύκεια, αποφασίστηκε η μη διεξαγωγή των εξετάσεων της Α’ και Β’ Λυκείου.

Οι εξετάσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν σήμερα, θα μεταφερθούν στο τέλος του προγράμματος των εξετάσεων, με το κάθε σχολείο να διαμορφώνει ανάλογα το δικό του πρόγραμμα.

Ιδού και μηνύματα που έφυγαν από σχολεία προς γονείς…

Σχετικά Άρθρα