Σάλος με τον παιδοκαρδιοχειρουργό που ελέγχεται για θανάτους παιδιών – Έχουν ληφθεί 40 καταθέσεις

 Σάλος με τον παιδοκαρδιοχειρουργό που ελέγχεται για θανάτους παιδιών – Έχουν ληφθεί 40 καταθέσεις

Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή υπόθεση με τον παιδοκαρδιοχειρουργό να εξετάζει αν ευθύνεται για το θάνατο τουλάχιστον 20 παιδιών, τα οποία χειρουργήθηκαν από τον ίδιο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο «Πρωινό μας», ο 60χρονος παιδοκαρδιοχειρούργος φέρεται μάλιστα να μην βρίσκεται στην Ελλάδα. Ο 60χρονος δούλευε σε δύο ιδιωτικές κλινικές, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Το θέμα άρχισε να αποκαλύπτεται πριν από μερικούς μήνες όταν οι γονείς παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στα χέρια του αλλά και άλλων παιδιών που χειρουργήθηκαν από αυτόν και αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας άρχισαν να μιλούν.

Η επιστολή με τις καταγγελίες έφτασε στα χέρια του κ. Πλεύρη, πρώην υπουργού Υγείας και ακολούθως έγιναν άμεσα ενέργειες τόσο στη Δικαιοσύνη όσο και στην Αστυνομία. Μέχρι στιγμή όπως έχει γίνει γνωστό έχουν παρθεί από την Αστυνομία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τουλάχιστον 40 καταθέσεις γονέων τα παιδιά των οποίων είτε «χάθηκαν» κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, είτε πλέον αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας

Ο 60χρονος παιδοκαρδιοχειρουργός, σύμφωνα με τις καταγγελίες, προέβαινε σε απίστευτες δικαιολογίες για τα αποτελέσματα των εγχειρήσεων του λέγοντας άλλοτε πως φταίνε τα μηχανήματα και άλλοτε πως έφταιγε το προσωπικό που ήταν μέσα στο χειρουργείο. Μάλιστα το εξοργιστικό είναι ότι σε αρκετές περιπτώσεις φέρεται να έριχνε ευθύνες και στους ίδιους τους γονείς λέγοντας τους πώς φταίνε διότι άργησαν να του φέρουν τον ασθενή.

Οι έρευνες για την υπόθεση είναι σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται μόλις ολοκληρωθούν να εκδοθεί σε βάρος του 60χρονου διεθνές ένταλμα σύλληψης αν ισχύει η πληροφορία ότι βρίσκεται εκτός Ελλάδας. 

Σχετικά Άρθρα