Απρόσμενη πρόγνωση Μαρουσάκη για τον καιρό του Αγίου Πνεύματος (vid)

 Απρόσμενη πρόγνωση Μαρουσάκη για τον καιρό του Αγίου Πνεύματος (vid)

Από το πρωί της Δευτέρας σημειώνονται μπόρες στα νησιά του νότιου και νοτιανατολικού Αιγαίου αλλά όσο προχωράει η μέρα, ιδιαίτερα από τις μεσημεριανές ώρες και μετά θα σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες και στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ τα φαινόμενα αυτά θα έχουν μικρή χρονική διάρκεια αλλά μεγάλο όγκο νερού, χαλαζοπτώσεις και πολλούς κεραυνούς και για αυτό απαιτείται προσοχή.

Στην Αττική, η μέρα ξεκινά με ήπιες καιρικές συνθήκες αλλά το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και ίσως σημειωθούν μερικές τοπικές βροχοπτώσεις στα βόρεια του νομού.

Το απόγευμα όμως ο ουρανός θα καθαρίσει και θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια. Ο υδράργυρος θα φτάσει το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας τους 26 με 227 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, το σκηνικό του καιρού θα είναι το ίδιο με αυτό της Κυριακής με τοπικές μπόρες και καταιγίδες με μεγάλο όγκο νερού κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Αναφορικά με την εξέλιξη, ο καιρός θα παραμείνει άστατος και τις επόμενες ημέρες με βροχές και καταιγίδες κατά βάση τις μεσημβρινές ώρες, φαινόμενα τα οποία θα κρατήσουν έως την Παρασκευή.

Στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος όμως, έρχεται μια θερμή αέρια μάζα, τα φαινόμενα θα περιοριστούν και η θερμοκρασία θα ανέβει, φτάνοντας μάλιστα ο υδράργυρος ακόμα και τους 28 με 30 βαθμούς στα νότια τμήματα της χώρας, κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.