Κρεμλίνο: Οι Ουκρανοί με drones προκάλεσαν έκρηξη σε κτίριο της διοίκησης πετρελαιαγωγού

 Κρεμλίνο: Οι Ουκρανοί με drones προκάλεσαν έκρηξη σε κτίριο της διοίκησης πετρελαιαγωγού

Έκρηξη στην περιφέρεια Πσκοφ στη Ρωσία, κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία, προκάλεσε ζημιές σε κτίριο της διοίκησης ρωσικού πετρελαιαγωγού, αναφέρει σήμερα σε ανάρτησή του στο Telegram ο περιφερειάρχης Μιχαήλ Βεντέρνικοφ.

Πρόσθεσε δε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από δύο drones. Από την έκρηξη δεν υπήρξαν απώλειες και οι επιχειρησιακές υπηρεσίες εργάζονται στο σημείο, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Βεντέρνικοφ δεν «έδειξε» την Ουκρανία για την επίθεση, αλλά η Μόσχα έχει κατηγορήσει στο παρελθόν το Κίεβο για παρόμοια περιστατικά, μερικά από τα οποία έχουν προκαλέσει ζημιές σε ανθρώπους και περιουσίες εκατοντάδες χιλιόμετρα από τα σύνορά της με την Ουκρανία.

Η Ουκρανία δεν έχει παραδεχθεί δημόσια ότι εξαπέλυσε επιθέσεις εναντίον στόχων εντός της Ρωσίας, αλλά ανώτεροι αξιωματούχοι στο Κίεβο φάνηκαν κατά καιρούς να καλωσορίζουν τα νέα για επιτυχημένες επιθέσεις με drone στο ρωσικό έδαφος.

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από την Ουκρανία. «Το κτίριο υπέστη ζημιές ως αποτέλεσμα επίθεσης από δύο μη στελεχωμένα αεροσκάφη», είπε ο Βεντέρνικοφ.

Συμπλήρωσε ότι δεν υπήρξαν θύματα και ότι μια επιχειρησιακή ομάδα που θα εκδώσει τα τελικά συμπεράσματα εργάζεται στο σημείο.

Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στο χωριό Λιτβίνοβο, λιγότερο από 10 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Ρωσίας με τη Λευκορωσία.

Σχετικά Άρθρα