Καστανίδης για την έδρα που κρατά ο Ανδρουλάκης: ”Η προσωπική προσβολή δεν κάμπτει την απόφασή μου να δώσω μέχρι τέλους τον αγώνα”

 Καστανίδης για την έδρα που κρατά ο Ανδρουλάκης: ”Η προσωπική προσβολή δεν κάμπτει την απόφασή μου να δώσω μέχρι τέλους τον αγώνα”

«Η προσωπική προσβολή δεν κάμπτει την απόφασή μου να δώσω μέχρι τέλους τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης», επισημαίνει ο Χάρης Καστανίδης σε δήλωσή του, μετά την απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη να κρατήσει τη βουλευτική έδρα στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να μένει ο ίδιος εκτός Βουλής.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Καστανίδη έχει ως εξής:

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με ενημέρωσε για την απόφασή του να καταλάβει ο ίδιος την έδρα της παράταξης στην Α’ Θεσσαλονίκης, την ίδια ακριβώς ώρα που ενημέρωνε επισήμως και τον Τύπο.

Δεν αξιώνω κανόνες δεοντολογίας σε μιαν εποχή έκπτωσης της πολιτικής. Ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε, έκρινε και αποφάσισε μόνος, όπως, άλλωστε, δικαιούται.

Η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρακτικά κάποια σημασία, αφού η Βουλή θα συγκληθεί για μία μόλις ημέρα και θα διαλυθεί αμέσως.

Στο συμβολικό και ηθικό πεδίο, όμως, έχει μεγάλη σημασία, για λόγους που αντιλαμβάνονται μόνο όσοι διαθέτουν ιστορική συνείδηση του χώρου.

Η προσωπική προσβολή δεν κάμπτει την υποχρέωσή μου να δώσω μέχρι τέλους τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης.

Απλός μαχόμενος πολίτης ή μετέχων στο ψηφοδέλτιο, είναι αδιάφορο, γιατί ουδέποτε εξάρτησα τη στάση μου από οφίκια.

Οι επιλογές είναι του κ. Ανδρουλάκη».

Ανδρουλάκης: Κρατάω την έδρα στην Α΄ Θεσσαλονίκης

Προηγήθηκε η απόφαση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να κρατήσει την έδρα στην Α΄ Θεσσαλονίκης προκειμένου, σύμφωνα με τη Χ. Τρικούπη, να ενισχύσει με την παρουσία του την εκλογική μάχη του Κινήματος στη Μακεδονία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Η απόφαση αυτή άφησε εκτός Βουλής τον Χάρη Καστανίδη, ενώ βουλευτής θα ορκιστεί ο Παύλος Χρηστίδης.

Επίσης, όπως αναφέρουν από τη Χ. Τρικούπη, το κόμμα θα προτείνει για τη θέση του Ε’ Αντιπροέδρου της Βουλής τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και για τη θέση του Γραμματέα Προεδρείου της Βουλής τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος είναι ο νεότερος σε ηλικία βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Έντονες αντιδράσεις και σκέψεις για επιστολή στον Πρόεδρο

Αναστάτωση και γκρίνια προκάλεσε η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη να κρατήσει εν τέλει την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Το τοπικό ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής κυριολεκτικά σηκώθηκε στο πόδι, ενώ στα διάφορα «πηγαδάκια» που δημιουργήθηκαν έπεσε η ιδέα να σταλεί επιστολή στον κ. Ανδρουλάκη ώστε να το… ξανασκεφτεί.

Πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη σχολίαζαν ότι η απόφαση Ανδρουλάκη δεν είναι δεσμευτική και για τις άλλες εκλογές, ότι δηλαδή θα κρατήσει την έδρα και πάλι εδώ και πως τότε ο Χάρης Καστανίδης θα ορκιστεί βουλευτής. Συμπλήρωναν επίσης ότι ο πρώην υπουργός ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον ίδιο τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη.

Από την πλευρά Καστανίδη πάντως σημειώνεται ότι η ενημέρωση έγινε λίγα μόλις λεπτά πριν την επίσημη ανακοίνωση.

Πάντως, η απόφαση Ανδρουλάκη να κρατήσει την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης είναι κάτι που σχολιάστηκε έντονα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακόμα και από πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, ο Βορράς και η Κεντρική Μακεδονία μπαίνουν στο μικροσκόπιο της Χαριλάου Τρικούπη ενόψει των επόμενων εκλογών η οποία αναμένεται να εφαρμόσει ένα μοντέλο… Κιλκίς στην ευρύτερη περιοχή με επικεφαλής της προσπάθειας τον βουλευτή πλέον του Κιλκίς, Στέφανο Παραστατίδη.

Υπενθυμίζεται πως στο Κιλκίς το ΠΑΣΟΚ ήρθε δεύτερο κόμμα με αισθητή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ που τερμάτισε τρίτος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ένα μήνα θα επισκεφτεί την Βόρεια Ελλάδα τουλάχιστον τρεις φορές.

Σχετικά Άρθρα