Ξαφνική “κρίση” στο ΠΑΣΟΚ με Καστανίδη: Η Χαριλάου Τρικούπη δίνει εξηγήσεις μετά την απόφαση Ανδρουλάκη να κρατήσει την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης

 Ξαφνική “κρίση” στο ΠΑΣΟΚ με Καστανίδη: Η Χαριλάου Τρικούπη δίνει εξηγήσεις μετά την απόφαση Ανδρουλάκη να κρατήσει την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης

Να σβήσει τις φωτιές που άναψε η απόφαση Ανδρουλάκη να πετάξει εκτός τον Χάρη Καστανίδη κρατώντας την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης επιχειρεί η Χαριλάου Τρικούπη καθώς έχουν αρχίσιε και εγείρονται αντιδράσεις. Από το ΠΑΣΟΚ διαμηνύουν ότι «δεν υπάρχει κάποιο προσωπικό πρόβλημα με τον Χάρη Καστανίδη» όσον αφορά την απόφαση Ανδρουλάκη αν και το γεγονός που απέτρεψε την εκλογή του επί χρόνια βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη συγκεκριμένη περιφέρεια προκαλεί ερωτήματα και δεύτερες σκέψεις και οι εξηγήσεις δεν δείχνουν επαρκείς.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του libre, ο κ. Καστανίδης αναμένεται να τοποθετηθεί σήμερα Σάββατο με εκτενή δήλωσή του, πάντως φέρεται να διαψεύδει ότι είχε ενημερωθεί εγκαίρως από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Πηγές του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν πως η σημερινή κίνηση του Νίκου Ανδρουλάκη έχει ως στόχο να κινητοποιήσει τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στη μεγάλη περιφέρεια της συμπρωτεύουσας. Είναι, δηλαδή, ενταγμένη στον ευρύτερο προεκλογικό σχεδιασμό του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί και πρέπει να αυξήσει τις δυνάμεις στη Μακεδονία -και ειδικά στην Α’ Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης- και εκτιμά πως είναι απολύτως εφικτός ο στόχος εκλογής και δεύτερου βουλευτή.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η συγκεκριμένη απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεσμευτική για την ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση. Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει ακόμη αποφασίσει για το ποιες θα είναι οι τρείς περιφέρειες που θα είναι υποψήφιος στις 25 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ανδρουλάκης ήταν υποψήφιος στο Ηράκλειο Κρήτης, τον Νότιο Τομέα της Αθήνας και την Α’ Θεσσαλονίκης. Βάσει της εκλογικής νομοθεσίας οι αρχηγοί των κομμάτων έχουν δικαίωμα να είναι υποψήφιοι σε τρεις εκλογικές περιφέρειες.

Η απόφαση αυτή αφήνει εκτός Βουλής τον Χάρη Καστανίδη ενώ βουλευτής θα ορκιστεί ο Παύλος Χρηστίδης.

Στο μεταξύ, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα προτείνει για τη θέση του Ε’ Αντιπροέδρου της Βουλής τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και για τη θέση του Γραμματέα Προεδρείου της Βουλής τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος είναι ο νεότερος σε ηλικία βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.