Σκουρλέτης: Κανείς δεν έβαλε θέμα ηγεσίας

 Σκουρλέτης: Κανείς δεν έβαλε θέμα ηγεσίας

«Κανείς δεν έβαλε θέμα ηγεσίας παρά την δημόσια συζήτηση, τις δημοσιογραφικές αναφορές που επιχειρούν να δείξουν ότι τέθηκε ένα τέτοιο θέμα και δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, διότι πάμε σε λίγες μέρες ξανά σε εκλογές. Άρα θα ήταν αυτοκτονικό κάτι τέτοιο» επισήμανε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πάνος Σκουρλέτης.

«Μας ενδιαφέρει να βγάλουμε συμπεράσματα από τις εκλογικές μας επιδόσεις, από το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών, μόνο που αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει στην ώρα της και αφού ολοκληρωθεί αυτή η εικόνα του εκλογικού αποτελέσματος, διότι εκ των πραγμάτων ουσιαστικά είναι εκλογές σε δύο δόσεις, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα» προσέθεσε ο ίδιος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

«Δεν ξέρω αν μπορεί να αντιστραφεί το κλίμα» απάντησε σε σχετική ερώτηση. «Όλα μπορούν να συμβούν στην πολιτική. Το θέμα είναι, ποια είναι η δική μας επιδίωξη. Η δική μας επιδίωξη είναι να θέσουμε στον ελληνικό λαό τα πραγματικά διλήμματα και ερωτήματα, πώς φαντάζονται τα επόμενα χρόνια να προχωρά η υπόθεση της υγείας με μια κυβέρνηση ξανά της Νέας Δημοκρατίας, είτε παντοδύναμη είτε αυτοδύναμη είτε συνεργαζόμενη με όποιους πρόθυμους υπάρξουν, γιατί ακούσαμε και τέτοια πράγματα μετά τις εκλογές, ιδιαίτερα από τον χώρο του ΚΙΝΑΛ» ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης. Επιπλέον, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να συζητήσει πάνω σε αυτά τα ζητήματα, όμως, προσέθεσε «η υπεροπλία στο δημόσιο διάλογο ήταν από αυτούς οι οποίοι δεν θέλανε κάτι τέτοιο, είτε με επιστροφή στη συζήτηση σε άλλες εποχές και καταστάσεις, έστω του πρόσφατου παρελθόντος είτε σε δευτερεύοντα ζητήματα».

«Μα θα μου πεις αυτή τη δουλειά τους κάνανε. Σε αυτό λοιπόν δεν πετύχαμε εμείς, να διαμορφώσουμε το πεδίο της αντιπαράθεσης πάνω στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας. Θα το επιχειρήσουμε τώρα. Νομίζω ότι κάθε εκλογικό αποτέλεσμα κάνει όλους μας πιο ώριμους και κάνει και τους πολίτες πιο ώριμους. Πολύς κόσμος έχει τρομάξει από ένα ενδεχόμενο να έχουμε μια ακόμα πιο ισχυρή, παντοδύναμη και τελικά ανεξέλεγκτη και αλαζονική κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη» συμπλήρωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Σχετικά Άρθρα