Ορκίστηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση (εικόνες)

 Ορκίστηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση (εικόνες)

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, ορκίστηκαν τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Υπουργός Επικρατείας ορίστηκε ο καθηγητής Βασίλειος Σκουρής, υπουργός Οικονομικών ο Θεόδωρος Πελαγίδης και υπουργός Ανάπτυξης η Ελένη Λουρή. Για το Υπουργείο Εξωτερικών επελέγη ο έμπειρος πρέσβης Βασίλειος Κασκαρέλης, ενώ για το Υπουργείο Άμυνας ο Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ο πρώην πρύτανης Χρήστος Κίττας αναλαμβάνει υπουργός Παιδείας, η Πατρίνα Παπαρηγοπούλου υπουργός Εργασίας και η ενταντικολόγος Αναστασία Κοτανίδου υπουργός Υγείας.

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος τοποθετείται ο καθηγητής Παντελής Κάπρος, ο Χαράλαμπος Λαλούσης στο Προστασίας του Πολίτη και ο Γιώργος Κουμεντάκης στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο Φίλιππος Σπυρόπουλος ορίστηκε υπουργός Δικαιοσύνης, υπουργός Εσωτερικών παραμένει η Καλλιόπη Σπανού, ενώ υπουργός Μετανάστευσης αναλαμβάνει ο Δανιήλ Εσδράς.

Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναλαμβάνει ο Σωκράτης Κάτσικας και Υποδομών και Μεταφορών ο Ιωάννης Γκόλιας. Στο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο Θεόδωρος Κλιάρης και στο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Γεώργιος Τσακίρης. Υπουργός Τουρισμού η Ιωάννα Δρέττα.

Ο Ευάγγελος Τουρνάς αναβαθμίζεται σε υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ενώ κυβερνητικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος Ηλίας Σιακαντάρης.

Σχετικά Άρθρα