Ο Γιώργος Ιωακειμίδης στις εορτές για τα 100 χρόνια από τη θεμελίωση της Καισαριανής

 Ο Γιώργος Ιωακειμίδης στις εορτές για τα 100 χρόνια από τη θεμελίωση της Καισαριανής

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Ιωακειμίδης παραβρέθηκε στους εορτασμούς για τα 100 χρόνια από τη θεμελίωση της πόλης της Καισαριανής που διοργανώνει ο Δήμος Καισαριανής στον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο «ΑΙΟΛΙΑ».

Ο κ. Ιωακειμίδης στην διάρκεια της εκδήλωσης συνομίλησε με πολίτες, αλλά και με τον Δήμαρχο Καισαριανής κ. Χρήστο Βοσκόπουλο, τον εκδότη κ. Δημήτρη Βαρβέρη και τους πρώην Δημάρχους κ. Σπύρο Τζόκα και Γιώργο κ. Κατημερτζή. Στην συνέχεια ο κ. Ιωακειμίδης, παρακολούθησε ένα μικρό οδοιπορικό για την δημιουργία και την ιστορία της Καισαριανής. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων παρουσιάστηκαν επίσης χοροί από την περιοχή των Βουρλών και της ευρύτερης περιοχής της Σμύρνης, το Ικόνιο και την Αρτάκη Κυζίκου και ακολούθησε γλέντι.

Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση της Καισαριανής ο κ. Ιωακειμίδης δήλωσε: «Η Καισαριανή όπως και η Νίκαια, η Νέα Ιωνία, ο Βύρωνας και άλλες συνοικίες της Αθήνας είναι γεννήματα της Μικρασιατικής Καταστροφής. Διωγμένοι από τους Τούρκους στα τέλη του 1923 με αρχές του 1924, οι Μικρασιάτες εγκαταστάθηκαν στα αφιλόξενα χώματα που τους έστειλε το Ελληνικό Κράτος. Με ιδρώτα και αίμα έχτισαν από την αρχή τα σπίτια τους, τους δρόμους και την ζωή τους. Μέσα στα βράχια έφτιαξαν τις πόλεις τους. Η Καισαριανή τιμά σήμερα τα 100 χρόνια από την ίδρυση της και εγώ ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής ένιωσα την ανάγκη να είμαι εδώ. Γιατί οφείλουμε να θυμόμαστε και να μην ξεχνάμε ποτέ τις ρίζες μας».

Σχετικά Άρθρα