Μύκονος: Μπουλντόζες κατεδαφίζουν παράνομες εγκαταστάσεις στο Principote

 Μύκονος: Μπουλντόζες κατεδαφίζουν παράνομες εγκαταστάσεις στο Principote

Μπουλντόζες ξεκίνησαν την κατεδάφιση σε παράνομες εγκαταστάσεις του Principote στη Μύκονο. Σύμφωνα με το τοπικό Mykonos Live TV οι εργασίες πραγματοποιούνται από συνεργεία για λογαριασμό των ιδιοκτητών της επιχείρησης. Νωρίτερα, το Εφετείο Σύρου είχε αποσύρει το αίτημα τους για αναστολή της απόφασης σφράγισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα της επιχείρησης να «παγώσει» η διοικητική διαδικασία εναντίον της έως ότου εκδικαστεί η κύρια προσφυγή του κατά της απόφασης του Κεντρικού Πολεοδομικού Συμβουλίου (ΚΕΣΥΠΟΘΑ).

Η επιχείρηση είχε σφραγιστεί στις 10 Μαΐου, ύστερα από την αναστολή της άδειας λειτουργίας του από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Μυκόνου.

Είχε προηγηθεί η οριστικοποίηση του πορίσματος – έκθεσης αυτοψίας των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, με βάση την οποία καταγράφηκαν σχεδόν 40.000 τετραγωνικά μέτρα παράνομων κατασκευών.

Το πόρισμα οριστικοποιήθηκε από το Κεντρικό Πολεοδομικό Συμβούλιο σχεδόν στο σύνολό του (εξαιρέθηκαν προς έλεγχο δύο «τακτοποιήσεις» αυθαιρέτων, οι οποίες είναι περιορισμένες).

Η επιχείρηση είχε δηλώσει στην Πολιτεία πως θα συμμορφωθεί με την απόφαση και τις πρώτες ημέρες προχώρησε στην αποξήλωση στεγάστρων.

Προχθές, ωστόσο, έπειτα από έλεγχο εντοπίστηκε συνεργείο το οποίο «έθαβε» στην άμμο τσιμεντωμένες επιφάνειες, προφανώς με σκοπό να εμφανιστούν ως αποξηλωθείσες.

Σχετικά Άρθρα