Κουτσούμπας: Κρατάει την έδρα της Φθιώτιδας – Ποιος μένει εκτός Βουλής

 Κουτσούμπας: Κρατάει την έδρα της Φθιώτιδας – Ποιος μένει εκτός Βουλής

Την έδρα της Φθιώτιδας κρατά ο Δημήτρης Κουτσούμπας από τις 26 που κέρδισε το ΚΚΕ μέσω των βουλευτικών εκλογών που έγιναν στις 21 Μαΐου. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουτσούμπας ήταν υποψήφιος σε τρεις εκλογικές περιφέρειες: τον Βόρειο Τομέα Αθηνών, την Α’ Θεσσαλονίκης και τη Φθιώτιδα, που αποτελεί την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Με το που έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των εκλογών, φάνταζε δεδομένο ότι ο κ. Κουτσούμπας θα κρατούσε την έδρα του ΚΚΕ από τον τόπο καταγωγής του. Και για σημειολογικούς λόγους, αλλά και για λόγους ουσίας.

Άλλωστε, ήταν πολύ δύσκολο να μείνει εκτός του επόμενου Κοινοβουλίου ο Γιάννης Δελής που βγήκε πρώτος σε σταυρούς στην Α’ Θεσσαλονίκης. Στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας τη δεύτερη θέση σε σταυρούς κατέλαβε η Έρη Ρίτσου, κόρη του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, πίσω από την Αφροδίτη Κτενά που προτίμησαν οι περισσότεροι ψηφοφόροι του ΚΚΕ στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια.

Όσο για τον υποψήφιο που μένει εκτός, που έλαβε τους περισσότερους σταυρούς στη Φθιώτιδα, πρόκειται για τον Κώστα Μπασδέκη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Σχετικά Άρθρα