Εκλογές 2023: Ποιες έδρες επιλέγουν οι πολιτικοί αρχηγοί – Ποιοι μένουν εκτός Βουλής

 Εκλογές 2023: Ποιες έδρες επιλέγουν οι πολιτικοί αρχηγοί – Ποιοι μένουν εκτός Βουλής

Λίγες ώρες έχουν απομείνει για την ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης και οι αρχηγοί των κομμάτων φαίνεται πως έχουν αποφασίσει ποιες έδρες θα κρατήσουν, μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα κρατήσει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης. Με αυτή την απόφαση, εκτός Βουλής για τη ΝΔ από τη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια μένει ο Παναγιώτης Κοκκόρης.

Την έδρα της Α’ Πειραιώς επέλεξε να κρατήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απόφαση που αφήνει εκτός της νέας Βουλής τον Θοδωρή Δρίτσα. ΥπενθυμίζεταΙ πως οι άλλες δύο περιφέρειες που είχε θέσει υποψηφιότητα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν τα Δωδεκάνησα και οι Σέρρες.

Την ίδια στιγμή, την έδρα που επιλέγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης διάλεξε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Ανδρουλάκης κρατά την Α’ Θεσσαλονίκης, γεγονός που αφήνει εκτός (της παρούσης Βουλής, η οποία ορκίζεται την Κυριακή και διαλύεται την Δευτέρα) τον Χάρη Καστανίδη, που είχε έρθει πρώτος σε σταυρούς.

Την έδρα της Φθιώτιδας κρατά ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουτσούμπας ήταν υποψήφιος στις εξής εκλογικές περιφέρειες: τον Βόρειο Τομέα Αθηνών, την Α’ Θεσσαλονίκης και τη Φθιώτιδα, που αποτελεί την ιδιαίτερη πατρίδα του. Όσο για τον υποψήφιο που μένει εκτός, που έλαβε τους περισσότερους σταυρούς στη Φθιώτιδα, πρόκειται για τον Κώστα Μπασδέκη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος θα κρατήσει την έδρα στη Λάρισα. Με αυτή την απόφαση, ο κ. Βελόπουλος αφήνει εκτός Βουλής την υποψήφια με την Ελληνική Λύση στη Λάρισα, Χριστίνα Κοντογιάννη.

Σχετικά Άρθρα