Γυναικοκτονία στη Χαλκιδική: Παραμένει σε ΜΕΘ ο 8χρονος – “Τα σημάδια στη ψυχή είναι ανεξίτηλα”

 Γυναικοκτονία στη Χαλκιδική: Παραμένει σε ΜΕΘ ο 8χρονος – “Τα σημάδια στη ψυχή είναι ανεξίτηλα”

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκρατείου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης παραμένει το 8χρονο αγοράκι, που είδε τον πατέρα του να δολοφονεί τη μητέρα του και μετά να αυτοκτονεί στη Στρατονίκη της Χαλκιδική. Η κατάσταση του παιδιού, σύμφωνα με τον διευθυντή της παιδοχειρουργικής κλινικής, Γ. Τσικόπουλο, που μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», είναι σταθερή και επίκειται η αποσωλήνωσή του.

Ωστόσο τα τραύματά του είναι αρκετά σοβαρά. Όλο του το σώμα είναι γεμάτο σκάγια από τη καραμπίνα του πατέρα του, τα σοβαρότερα τραύματα όμως είναι στα ιγμόρεια και στον οφθαλμικό κόγχο.  «Το χεράκι του είναι θρύψαλα. Έχει έλλειμμα δέρματος, μυών, τενόντων και κυρίως έχει υποστεί διατομή το ωλένιο νεύρο» προσθέτει ο γιατρός.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα τραύματα στο σώμα του θα αντιμετωπιστούν και θα θεραπευτούν, αλλά τα τραύματα της ψυχής του είναι πιο δύσκολο να επουλωθούν. «Αμφιβάλω προσωπικά αν τα ψυχικά του τραύματα θα μπορέσουν να επουλωθούν. Τα σημάδια στην ψυχική του είναι ανεξίτηλα. Όταν συνέλθει θα πέσει πάνω του όλο το ψυχιατρικό team για να το βοηθήσουν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσικόπουλος.

Το 8χρονο αγοράκι, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, βρισκόταν στην αγκαλιά της μητέρας του, όταν ο πατέρας του την πυροβόλησε τέσσερις φορές.

Το παιδί επί πέντε ώρες βρισκόταν μόνο μέσα στο σπίτι με τους νεκρούς γονείς τους και περιφερόταν από δωμάτιο σε δωμάτιο, αφήνοντας πατημασιές από αίμα.

Ο παππούς του το βρήκε στην αγκαλιά της μητέρας του, σε κατάσταση σοκ  και ειδοποίησε αμέσως της αστυνομία.

Σχετικά Άρθρα