“Εμείς έτσι κάνουμε στη Δανία”, είπαν οι τουρίστες που παράτησαν μωρό ενός έτους στο αμάξι για να ψωνίσουν

 “Εμείς έτσι κάνουμε στη Δανία”, είπαν οι τουρίστες που παράτησαν μωρό ενός έτους στο αμάξι για να ψωνίσουν

Οργή έχει προκαλέσει το περιστατικό που σημειώθηκε στη Ζάκυνθο όπου ζευγάρι τουριστών από τη Δανία άφησε για πάνω από μισή ώρα ένα βρέφος ενός έτους στο αυτοκίνητο.  

Οι περαστικοί είδαν το παιδί μόνο του μέσα στο αυτοκίνητο και ενημέρωσαν την αστυνομία.

Η 34χρονη μητέρα και ο 31χρονος πατέρας συνελήφθησαν με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα. «Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε όλο αυτό, εμείς έτσι κάνουμε στη χώρα μας», φέρονται να είναι τα πρώτα λόγια της μητέρας ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού σύμφωνα με το tempo24. Με προφορική εντολή αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Το χρονικό

Ένα ζευγάρι Δανών φέρεται να άφησε μέσα στο αυτοκίνητο ενός έτους παιδί για να κάνει τα ψώνια του.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά είδαν το μικρό αγοράκι να κάθεται στο καθισματάκι του μέσα στο αυτοκίνητο περαστικοί τουρίστες, οι οποίοι παρατηρώντας ότι βρισκόταν μόνο του χωρίς επίβλεψη από ενήλικα, έτρεξαν αμέσως στα καταστήματα που ήταν κοντά στο σημείο για να ενημερώσουν τις αρχές.

Έτσι και έγινε, με τη σειρά τους οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ. και την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων από την οποία οι Δανοί είχαν πάρει το ΙΧ για τις διακοπές τους. Άμεσα έσπευσαν στο σημείο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και ο υπεύθυνος από την εταιρεία, ο οποίος ξεκλείδωσε το ΙΧ. Έβγαλαν το παιδί έξω, το οποίο ήταν καλά στην υγεία του -ευτυχώς μόνο ιδρωμένο- και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες λίγη ώρα αργότερα φέρεται να εμφανίστηκαν ατάραχοι και ψύχραιμοι οι γονείς, ρωτώντας τι ακριβώς συνέβη.

Σχετικά Άρθρα