Αναζητούνται οι ένοχοι για τον θάνατο του οπαδού της ΑΕΚ – Καταθέτει η σύντροφός του

 Αναζητούνται οι ένοχοι για τον θάνατο του οπαδού της ΑΕΚ – Καταθέτει η σύντροφός του

Ο αιφνίδιος θάνατος από παθολογικά αίτια ήταν τελικά ένα ακόμα αιματοβαμμένο οπαδικό επεισόδιο, με θύμα έναν 48χρονο φίλαθλο της ΑΕΚ.

Ο 48χρονος δέχτηκε επίθεση από άγνωστα άτομα κατά τη διάρκεια φιέστας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Νέα Φιλαδέλφεια, στις 13 Μαΐου.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή αλλά και η καταγγελία της μητέρας του άτυχου άνδρα, ήρθαν να ανατρέψουν τις συνθήκες θανάτου, που μέχρι και πριν από ένα 24ωρο είχαν αποδοθεί σε παθολογικά αίτια. Πλέον τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, συγκεντρώνουν βιντεοληπτικό υλικό από το γήπεδο της ΑΕΚ που πιθανότατα έχει καταγράψει την επίθεση σε βάρος του 48χρονου, σε μια προσπάθεια ταυτοποίησης των δραστών, ενώ παράλληλα αναμένεται να κληθεί για κατάθεση η σύντροφος του, που βρισκόταν μαζί του.

«Κάποιοι “άγνωστοι σερίφηδες”, άγνωστοι λοιπών στοιχείων μέχρι στιγμής, θεώρησαν σωστό αντι να ηρεμήσουν τα πράγματα και όλοι μαζί να συνεχίσουν το πάρτι να επιτεθούν με βάναυσο τρόπο στον Χρόνη με αποτέλεσμα να του προκαλέσουν εγκεφαλικές κακώσεις», αναφέρει σε ανάρτηση της σελίδα οπαδών της ΑΕΚ, που ζητάει από την ΠΑΕ να δώσει στην Αστυνομία τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου. Σύμφωνα με τις περιγραφές οι δράστες ήταν και εκείνοι οπαδοί της ΑΕΚ, χωρίς όμως να είναι ξεκάθαρα τα αίτια που πυροδότησαν τον καβγά.

Σε χτυπήματα οφείλονται οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε τις υποψίες των αστυνομικών που είχαν ενημερωθεί από την μητέρα του θύματος ότι δεν είχε ιατρικό ιστορικό που να δικαιολογούσε τον αιφνίδιο θάνατο από εγκεφαλικό. Σύμφωνα με το πόρισμα, οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που εντοπίστηκαν, αποδίδονται σε χτυπήματα και όχι σε πτώση από ξαφνική λιποθυμία, όπως είχε αρχικά καταγραφεί. Μάλιστα όπως σημειωνουν οι αστυνομικοί, πριν την καταγγελία της μητέρας, δεν είχαν καμία αναφορά για το επεισόδιο που είχε προηγηθεί.

Χούλιγκανς στόχευαν ανήλικους

Εντόπιζαν ανηλίκους οπαδούς αντίπαλης ομάδας, τους χτυπούσαν, τους αφαιρούσαν τα διακριτικά και αναρτούσαν τα «λάφυρα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο λόγος, για τέσσερα νεαρά μέλη συνδέσμων οργανωμένων οπαδών των Βορείων Προαστίων, που ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία για την εμπλοκή τους σε καταδρομικές επιθέσεις οπαδικού χαρακτήρα που είχαν σημειωθεί τον περασμένο Δεκέμβριο στα Γλυκά Νερά και το Χαλάνδρι.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Παιανίας, οι δράστες, έστηναν «καρτέρι» σε σταθμούς ΜΜΜ, αλλά και σε κεντρικά σημεία στις δύο περιοχές, αναζητώντας τα ανήλικα θύματα τους που επέστρεφαν σπίτι τους μετά από αγώνες των δύο αντίπαλων ομάδων. Μέχρι στιγμής έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα 4 άτομα ηλικίας 17 έως 21 ετών, ενώ αναζητούνται και άλλοι δράστες που συμμετείχαν στις επιθέσεις.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά Άρθρα