Άγγελος Ανδριόπουλος: Πρωτοφανής καταγγελία από τον γνωστό ηθοποιό – Απολύθηκε επειδή η γυναίκα του είναι έγκυος

 Άγγελος Ανδριόπουλος: Πρωτοφανής καταγγελία από τον γνωστό ηθοποιό – Απολύθηκε επειδή η γυναίκα του είναι έγκυος

Σε μία απίστευτη καταγγελία προχώρησε ο ηθοποιός που έπαιζε και στην πετυχημένη τηλεοπτική σειρά «Άγριες Μέλισσες», Άγγελος Ανδριόπουλος, ο οποίος αποκάλυψε ότι απολύθηκε από θεατρική παραγωγή επειδή η σύζυγος του είναι έγκυος (!). Ακόμα ένα περιστατικό που αποδεικνύει πως τα εργασιακά δικαιώματα των ανθρώπων του καλλιτεχνικού κόσμου παραμένουν στον… αέρα και συχνά πέφτουν θύματα εργασιακής εκμετάλλευσης στον χώρο εργασίας τους.

Η καταγγελία του ηθοποιού

«Σε άλλα νέα, σήμερα απολύθηκα λόγω… εγκυμοσύνης.

Να κλείνεις μια συμφωνία για καλοκαιρινή παράσταση, να δίνεις τα χέρια και δύο μήνες μετά, ύστερα από κάποιες πρόβες και ενώ έχεις δεσμεύσει την καλοκαιρινη σου περίοδο, να σε παίρνει ένα μεσημέρι τηλέφωνο η παραγωγή και να σου λέει “ότι ο σκηνοθέτης αποφασίζει να διακόψει την συνεργασία γιατί ανησυχεί ότι δεν θα βγάλεις την παράσταση σε περίπτωση που την συγκεκριμένη ημερομηνία γεννήσει η σύζυγός σου”.

Δυστυχώς λοιπόν, ενώ οι γυναίκες προσπαθούν ακόμα μετά από δεκαετίες να διεκδικήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και μετά -στην Ελλάδα του 2023- υπάρχουν και περιπτώσεις απολύσεων ανθρώπων που πρόκειται να γίνουν μπαμπάδες, με σκοπό να μη βλάψουν (με την χαρά τους..?) το καλό? Τον στόχο? μιας παράστασης…».

Σχετικά Άρθρα