Τσίπρας: Απρόσμενα οδυνηρό σοκ το αποτέλεσμα- “Αναλαμβάνω την ευθύνη και ζητώ συγγνώμη από τον κόσμο μας” – Δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή

 Τσίπρας: Απρόσμενα οδυνηρό σοκ το αποτέλεσμα- “Αναλαμβάνω την ευθύνη και ζητώ συγγνώμη από τον κόσμο μας” – Δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή

Στην πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετέβη ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο του Συντάγματος καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα στις εκλογές και κλήθηκε για την διερευνητική εντολή.

Στο διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε στην κ. Σακελλαροπούλου ότι δεν θα παραλάβει τη διερευνητική εντολή καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Είπε ακόμη στην κ. Σακελλαροπούλου πως εκείνη έχει τη δικαιοδοσία για το τι θα ακολουθήσει.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απάντησε πως το Σύνταγμα θα τηρηθεί με σαφή τρόπο και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα υπάρξει αύριο, Τετάρτη 24/5 Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, οι οποίοι θα επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την κα Σακελλαροπούλου.

Οι δηλώσεις έξω από το προεδρικό μέγαρο

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε απρόσμενα οδυνηρό σοκ χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη για το αποτέλεσμα. Στέκομαι και δίνω τη μάχη με στόχο να μην έχουμε μια παντοδύναμη ανεξέλεγκτη και ηγεμονική κυβέρνηση σε περίπτωση που επαναλειφθούν οι εκλογικοί συσχετισμοί της 21ης Μάη»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε «συγγνώμη από τους ανθρώπους που πληγώσαμε» και υποσχέθηκε ότι θα δώσει μαζί τους τη νέα μάχη ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει ο εκφραστής των λαϊκών διεκδικήσεων.

Σχετικά Άρθρα