Στη Σακελλαροπούλου ο Τσίπρας για τη διερευνητική εντολή – Δεν θα την αξιοποιήσει

 Στη Σακελλαροπούλου ο Τσίπρας για τη διερευνητική εντολή – Δεν θα την αξιοποιήσει

Ο Αλέξης Τσίπρας θα λάβει τη δεύτερη διερευνητική εντολή όπως ορίζει το Σύνταγμα. Στις 11 θα μεταβεί στο προεδρικό Μέγαρο και θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν θα την αξιοποιήσει. Αμέσως μετά την τρίτη διερευνητική εντολή θα λάβει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος αναμένεται να πράξει αναλόγως.

Τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης επέστρεψε στην πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την χθεσινή τους συνάντηση.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της ΝΔ σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, του μετέφερε την πρόθεσή του να διεξαχθούν οι εκλογές στις 25 Ιουνίου. Στη συνέχεια επικοινώνησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο.

  • Παράλληλα, ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για την πρόθεσή του να επισπευσθεί η σύγκλιση και διάλυση της νέας Βουλής. Συγκεκριμένα, η ορκωμοσία των 300 βουλευτών θα γίνει την Κυριακή 28 Μαΐου και θα διαλυθεί την επομένη.

Μετά την πολύωρη συνεδρίαση τoυ Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ για την αποτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών, ο πρόεδρος του κόμματος δήλωσε «παρών» και έτοιμος για την επόμενη μάχη, των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 η ΝΔ, με την ενσωμάτωση στο 99,7%, έλαβε 40,79% και 146 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 20,07% και 71 έδρες, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 11,46% και 41 έδρες, το ΚΚΕ 7,23% και 26 έδρες, και η Ελληνική Λύση 4,45% και 16 έδρες.

Σχετικά Άρθρα