ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου – Την Τετάρτη συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή

 ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου – Την Τετάρτη συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή

Υπό τη βαριά σκιά που δημιούργησε η συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε στις 16:00 το μεσημέρι η συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, σε μια προσπάθεια επανασχεδιασμού της στρατηγικής, ενόψει των δεύτερων εκλογών, που πλην απροόπτου, αναμένονται στις 25 Ιουνίου. 

Όπως ανακοινώθηκε, την Τετάρτη αναμένεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ενώ δηλώσεις αναμένεται να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του κόμματος που ήδη από χθες το βράδυ (21/5) ανακοίνωσε ότι θα δρομολογηθούν άμεσα αλλαγές στη στρατηγική και στον προσανατολισμό του κόμματος ενόψει των δεύτερων εκλογών. 

Στελέχη του κόμματος αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο σύγκλησης της Πολιτικής Γραμματείας και στη συνέχεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Επισημαίνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη χθεσινή του δήλωση σημείωσε ότι  «Οι αγώνες έχουν και οι νίκες και ήττες. Τα συλλογικά μας όργανα θα συγκληθούν άμεσα ώστε να αποτιμήσουν τα εκλογικά αποτελέσματα. Ο εκλογικός κύκλος ωστόσο δεν έχει ακόμα τελειώσει δεδομένου ότι κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, συνεπώς δεν έχουμε το περιθώριο του χρόνου.  Πρέπει να κάνουμε άμεσα όλες τις αλλαγές που χρειάζονται ώστε να δώσουμε με τους καλύτερους δυνατούς όρους στην επόμενη κρίσιμη και τελική εκλογική μάχη». 

Σχετικά Άρθρα