Ράλι κάνουν ελληνικά ομόλογα και Χρηματιστήριο

 Ράλι κάνουν ελληνικά ομόλογα και Χρηματιστήριο

Ισχυρή ζήτηση για τα ελληνικά ομόλογα μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ ανοδικά κινείται και το Χρηματιστήριο.

Ράλι κάνουν τα ελληνικά κρατικά ομόλογα σήμερα Δευτέρα, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών χθες. Οπως σημειώνει το Reuters, οι επενδυτές αξιολογούν ότι είναι πλέον απίθανο να υπάρξει απόκλιση από την τρέχουσα δημοσιονομική πειθαρχία.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται καθοδικά κατά 13 μονάδες βάσης, στο 3,92%, μειώνοντας το κόστος δανεισμού της χώρας. Οι αποδόσεις των ομολόγων κινούνται αντίστροφα με τις τιμές.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού κινείται ελαφρώς ανοδικά, στο 2,43%. Το spread μεταξύ ελληνικών και γερμανικών αποδόσεων 10ετών ομολόγων υποχωρεί στις 149 μονάδες βάσης, στην πιο μικρή διαφορά από τον Αύγουστο του 2022.

Οι αναλυτές σημειώνουν ότι δεδομένης της ευρωπαϊκής οικονομικής στήριξης και του τρέχοντος χαμηλού κόστους του χρέους, η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τον λόγο χρέους προς ΑΕΠ, κάτι που θα ήταν κρίσιμο για το ελληνικό χρέος έτσι ώστε να ανακτήσει την πολυαναμενόμενη επενδυτική βαθμίδα.

Ανοδος στο Χρηματιστήριο

Αλμα με το «καλημέρα» για τον Γενικό Δείκτη μετά την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής και τη συντριπτική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται πάνω από τις 1.200 μονάδες με άνοδο άνω του 6%.

Διψήφια κέρδη καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές, αλλά και ο τίτλος της ΔΕΗΔΕΗ 0,00%.

Σχετικά Άρθρα