“Ωμή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στις εκλογές της Ροδόπης” – Kαταγγελία από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

 “Ωμή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στις εκλογές της Ροδόπης”  – Kαταγγελία από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

Η Ροδόπη είναι η μοναδική περιοχή της χώρας όπου επικράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο οι αναφορές ενός τοπικού στελέχους του κόμματος, της Ελένης Λαφτσή, προκαλούν «βόμβα» στο πολιτικό σκηνικό, μιας και κάνει λόγο για απευθείας εμπλοκή του τουρκικού προξενείου στην ευαίσθητη περιοχή, καθώς και ότι «κάποιοι προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη αυτή την παρέμβαση της Τουρκίας ως νίκη ενός αριστερού χώρου».

Στη Ροδόπη εκλέχτηκε πράγματι με συντριπτική πλειοψηφία ο εκλεκτός του τουρκικού προξενείου, Φερχάτ Οζγκιούρ, με δεύτερο τον Δημήτρη Χαρίτο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε το 33% των ψήφων με δεύτερη τη Νέα Δημοκρατία με 28%.

«Συγχαρητήρια στον Ερντογανικό υποψήφιο»

Τα αποτελέσματα αυτά προκάλεσαν την αντίδραση της Ελένης Λαφτσή, στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στον δήμο Κομοτηνής που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έκανε ευθέως λόγο για «ωμή και αισχρή παρέμβαση».

Σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα η ίδια καταφέρεται -χωρίς να τον κατονομάζει- εναντίον του Φερχάτ Οζκιούρ χαρακτηρίζοντάς τον «αριστερό δεκανίκι» όπως επίσης και εναντίον όσων «προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη αυτή την παρέμβαση της Τουρκίας ως νίκη ενός αριστερού χώρου».

Ο Φερχάτ Οζγκιούρ έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο παρελθόν με τις αναφορές του περί «τουρκικής μειονότητας».

Έγραψε συγκεκριμένα : «Συγχαρητήρια στο τουρκικό προξενείο που για άλλη μια φορά κατάφερε να παρέμβει στα πολιτικά πράγματα στη Ροδόπη! Συγχαρητήρια και σε όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια του ερντογανικού κράτους να εκλέξει το υποτιθέμενο αριστερό δεκανίκι τους ως βουλευτή στη Ροδόπη. Συγχαρητήρια και σε όσους προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη αυτή την παρέμβαση της Τουρκίας ως νίκη ενός αριστερού χώρου. Θα σας στενοχωρήσω αλλά αυτή η υποβοηθούμενη εκλογή ούτε αριστερή ούτε προοδευτική στο ελάχιστο είναι. Είναι μόνο παρέμβαση ωμή και αισχρή!»

Η ανάρτησή της:

Σχετικά Άρθρα