Χειμάρρα: Παραμένει στη φυλακή ο Φρέντι Μπελέρης – Συνάντηση Δένδια με την Αλβανίδα υπουργό Εξωτερικών

 Χειμάρρα: Παραμένει στη φυλακή ο Φρέντι Μπελέρης – Συνάντηση Δένδια με την Αλβανίδα υπουργό Εξωτερικών

Το Ειδικό Δικαστήριο κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος και της Διαφθοράς, αποφάσισε σήμερα να παραμείνουν υπό κράτηση οι Φρέντι Μπελέρη και Παντελή Κοκαβέση.

Ήδη ο δικηγόρος του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Χειμάρρας, ετοιμάζεται να ασκήσει έφερση κατά της υπόθεσης.

Ο Φρέντι Μπελέρι, ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, νικητής των τοπικών εκλογών στη Χειμάρρα, συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες για εξαγορά ψήφων.

Η σύλληψη του Φρέντι Μπελέρι έφερε αντιδράσεις και από την ελληνική πλευρά, η οποία πολλές φορές έχει ζητήσει την αποφυλάκισή του.

Στο περιθώριο σημερινού Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Αλβανίδα ομόλογό του Olta Xhaçka.

Κατά τη συζήτηση, τέθηκε το ζήτημα σχετικά με τον εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

Κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών και ειδικότερα στο πλαίσιο ανταλλαγής για τα Δυτικά Βαλκάνια, ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να θέσει το θέμα σύλληψης και κράτησης του δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη.

Επαφές Δένδια

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με την Αλβανίδα ομόλογο του Olta Xhaçka στις Βρυξέλλες στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕ και έθεσε το ζήτημα κράτησης του Φρέντι Μπελέρη.

Το υπουργείο Εξωτερικών έκανε ανάρτηση στο Twitter, όπου σημείωσε το εξής:

«Στο περιθώριο σημερινού ΣΕΥ στις Βρυξέλλες, ο ΥΠΕΞ @NikosDendias συναντήθηκε με ομόλογο Αλβανίας, Olta Xhaçka. Κατά τη συζήτηση, τέθηκε το ζήτημα σχετικά με τον εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη».

Μάλιστα, λίγο νωρίτερα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει για τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας που παραμένει στη φυλακή, πως «θα έχω έτσι την ευκαιρία να θέσω ξεκάθαρα το θέμα της κράτησης του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, του κυρίου Μπελέρη. Από εκεί και πέρα, έχω την πρόθεση να συναντηθώ αμέσως μετά με την Αλβανίδα ομόλογό μου. Νομίζω ότι θα είναι μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνομιλία».

Σχετικά Άρθρα