Καταγγελία: Σοβαρό επεισόδιο τραμπουκισμού εναντίον του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

 Καταγγελία: Σοβαρό επεισόδιο τραμπουκισμού εναντίον του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Σοβαρό επεισόδιο εναντίον του επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Όθωνα Ηλιόπουλου καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ Αμερικής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση το συμβάν καταγράφηκε στη διάρκεια της ψηφοφορίας στο προξενελιο της Βοστώνης.

Το στέλεχος της Νεας Δημοκρατίας Γιώργος Λάσκαρης, εισέβαλε στον χώρο του Προξενείου, ανακοινώνοντας ότι είναι ¨επόπτης εκλογων¨ κραδαίνοντας τα κομματικά του διαπιστευτήρια και απαιτώντας από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Οθωνα Ηλιόπουλο να φύγει από τον χώρο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

“Ο ΣΥΡΙΖΑ Αμερικής καταγγέλλει επεισόδιο ιταμής και τραμπούκικης συμπεριφοράς εναντίον του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Όθωνα Ηλιόπουλου, κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας στο Προξενείο της Βοστώνης. Γύρω στις 3 το απόγευμα και ενώ η ψηφοφορία εξελισσόταν ομαλά από το πρωί μέσα σε ήπιο και φιλικό κλίμα, μεταξύ όλων των παρευρισκόμενων και των εκπροσώπων των κομμάτων, χωρίς εντάσεις και χωρίς καν πολιτικές συζητήσεις, εισέβαλε στο χώρο του Προξενείου, ανακοινώνοντας ότι είναι ¨επόπτης εκλογων¨ το στέλεχος της Νεας Δημοκρατίας Γιώργος Λάσκαρης, κραδαίνοντας τα κομματικά του διαπιστευτήρια και απαιτώντας από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Οθωνα Ηλιόπουλο να φύγει από τον χώρο του Προξενείου. Στην ήρεμη άρνηση του Κ. Ηλιόπουλου να απομακρυνθεί απάντησε εισβάλλοντας στην αίθουσα ψηφοφορίας, απαιτώντας να διακοπεί η διαδικασία και να φύγει ο κ. Ηλιόπουλος από το Προξενείο. Στην συνέχεια κινήθηκε απειλητικά εναντίον του εφορευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εφορευτική επιτροπή διέκοψε ολιγόλεπτα την διαδικασία και υπέδειξε μετά από σύσκεψη στον μαινόμενο επόπτη της Νέας Δημοκρατίας ότι σύμφωνα με το άρθρο 88 του ΠΔ 96/2007 και το άρθρο 29 παρ.7 ν. 3731/2008 ότι ¨οι υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα να παρευρίσκονται στην ψηφοφορία, να προτείνουν κάθε παρατήρηση ἠ ένσταση σχετικά με την τάξη της ψηφοφορίας ………κλπ῾. Ο Γιώργος Λάσκαρης μετά από αυτό επιτέθηκε λεκτικά στον κ. Ηλιόπουλο βρίζοντας τον ως ¨ανήθικο¨ για τις πολιτικές του θέσεις.

Τελικά απομακρύνθηκε οικειοθελώς από τον χώρο της ψηφοφορίας αφού κατάφερε να δημιουργήσει αναστάτωση και δυσάρεστο κλίμα στους παρευρισκόμενους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τούς τραμπουκισμούς που δείχνουν το ήθος της ΝΔ που είναι αναντίστοιχοι με το πνεύμα και τα ήθη της ελληνικής κοινότητας της Βοστώνης. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε δημοκρατική εγρήγορση όλους τους πολίτες στην αυριανή ψηφοφορία ανά την επικράτεια. Τέλος, θέλει να ευχαριστήσει τον Πρόξενο και όλα τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής Βοστώνης για την ψυχραιμία τους και την άψογη επαγγελματική και πολιτική τους στάση απέναντι σε τέτοιες χυδαίες προκλήσεις”.

Σχετικά Άρθρα