Εκλογές 2023: Στη Κηφισιά ψήφισε ο Μητσοτάκης, στη Κυψέλη ο Τσίπρας – Τα μηνύματα τους

 Εκλογές 2023: Στη Κηφισιά ψήφισε ο Μητσοτάκης, στη Κυψέλη ο Τσίπρας – Τα μηνύματα τους

Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν πριν τις 11 το πρωί οι δύο διεκδικητές της εξουσίας. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ψήφισε στη Κηφισιά συνοδευόμενος από τα παιδιά του ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε σε δημοτικό σχολείο της Κυψέλης.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα αποτελέσματα θα είναι καλά, ψηφίζουμε για το μέλλον μας

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έφτασε στις 10:36 στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, στο 361ο εκλογικό τμήμα, Ολυμπιονικών 2 και Πλατεία Πολιτείας και άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. Ο κ. Μητσοτάκης έβγαλε selfies με πολίτες, χαιρέτησε τον κόσμο που βρισκόταν εκεί και για να ψηφίσει επέδειξε την ψηφιακή ταυτότητά του.

Παράλληλα με τον πρωθυπουργό ψήφισε και ο γιος του, Κωνσταντίνος, αλλά και η κόρη του, Δάφνη. Μάλιστα, καθώς αργούσε ο γιος του να εξέλθει του παραβάν, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε με χιούμορ: «Ελπίζω να σκέφτεται μόνο τους σταυρούς».

«Καλά θα είναι τα αποτελέσματα», είπε κατεβαίνοντας τις σκάλες ο πρωθυπουργός, ενώ λίγο μετά δήλωσε στις κάμερες: «Σήμερα ψηφίζουμε για το μέλλον μας, για υψηλότερους μισθούς και καλύτερες δουλειές. Οι εκλογές είναι γιορτή της Δημοκρατίας και είμαι σίγουρος ότι αύριο θα ξημερώσει μια ακόμη καλύτερη ημέρα για τη χώρα μας».

Τσίπρας: Σήμερα είναι μια μέρα ελπίδας – Η Αλλαγή είναι στα χέρια των πολιτών

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 14ο Εκλογικό Διαμέρισμα, 27o & 30o Δημοτικά Σχολεία Αθηνών, Χιλιανδαρίου 2-4, στην Κυψέλη. Προσερχόμενος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε τη δικαστική αντιπρόσωπο σχετικά με την προσέλευση. Η δικαστική αντιπρόσωπος απάντησε ότι η προσέλευση είναι μειωμένη για την ώρα.

Αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος προχώρησε σε δήλωση τονίζοντας πως οι Έλληνες πολίτες πρέπει να πάνε στην κάλπη να ψηφίσουν και πως η Αλλαγή βρίσκεται στα χέρια μας!

Ο Αλέξης Τσίπρας, επίσης ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν, λέγοντας πως ελπίζει απόψε να «γιορτάζει και ο ελληνικός λαός».

«Σήμερα είναι μία ημέρα ελπίδας. Οι πολίτες έχουν στα χέρια τους τη δυνατότητα να γίνει πράξη το πλειοψηφικό αίτημα να αλλάξει πορεία η χώρα, να αφήσουμε πίσω μία σκληρή, δύσκολη 4ετια ανισοτήτων, αδικίας αισχροκέρδειας, εργασιακής ανασφάλειας, πλειστηριασμών, αναξιοπρέπειας για τους συνταξιούχους, στοχοποίησης για τους νέους». 

«Να αφήσουν πίσω τους μία κυβέρνηση αλαζονική που δεν νιώθει τις ανάγκες των πολλών και να ανοίξουν το δρόμο για μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας σε ένα πρόγραμμα κοινωνικής δικαιοσύνης για να υπάρξει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, μια κυβέρνηση που θα έχει νέα πρόσωπα κυρίως όμως νέο ήθος και ύφος διακυβέρνησης. Η αλλαγή είναι σήμερα στα χέρια του λαού μας!», τόνισε. 

Σχετικά Άρθρα