Εκλογές 2023: Ψήφισαν οι Ανδρουλάκης, Κουτσούμπας, Βελόπουλος, Βαρουφάκης – Για ενδεχόμενο νοθείας μίλησε ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης

 Εκλογές 2023: Ψήφισαν οι Ανδρουλάκης, Κουτσούμπας, Βελόπουλος, Βαρουφάκης – Για ενδεχόμενο νοθείας μίλησε ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης από το Αρκαλοχώρι, ο Δημήτρης Κουτσούμπας από την Λαμία, ο Κυριάκος Βελόπουλος από το Κορδελιό και ο Γιάνης Βαρουφάκης από το Πέραμα, άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα και έστειλαν το μήνυμα τους στον ελληνικό λαό.

Νίκος Ανδρουλάκης

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος για τις βουλευτικές εκλογές ψήφισε στην Κρήτη. Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ανδρουλάκης «έριξε» την ψήφο του για τις εκλογές στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου (εκλογικό τμήμα 431).

Ανάμεσα σε όσους τον υποδέχτηκαν στο εκλογικό κέντρο, ήταν και ο πατέρας του. Το συγκεκριμένο σχολείο βρίσκεται σε κοντέινερ, μετά τους σεισμούς στο Αρκαλοχώρι το 2021.

«Τώρα ήρθε η ώρα του κυρίαρχου ελληνικού λαού. Καλώ κάθε Έλληνα να στηρίξει την προσπάθεια που κάνουμε» δήλωσε βγαίνοντας ο Νίκος Ανδρουλάκης. Επίσης κάλεσε τους ψηφοφόρους να αποφύγουν την «τοξικότητα».

Δημήτρης Κουτσούμπας

το 152ο εκλογικό τμήμα του Δήμου Λαμιέων ψήφισε ο γγ της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. «Ο ελληνικός λαός τα έχει δοκιμάσει όλα. Ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία έχει αποκτήσει τεράστια πείρα» το μήνυμα που έστειλε λίγο αφότου ψήφισε.

«Καλούμε τον κάθε Έλληνα να έρθει να ψηφίσει δυναμώνοντας το ΚΚΕ που θα είναι δύναμη για τον ελληνικό λαό» πρόσθεσε.

Κυριάκος Βελόπουλος

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος ψήφισε στο 1ο Δημοτικό σχολείο Πανοράματος, στη Θεσσαλονίκη.

Στη δήλωσή του ο κ. Βελόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νοθεία, τονίζοντας ότι «πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Επίσης, σημείωσε: «Το σημαντικότερο για εμάς είναι οι νέοι και οι Έλληνες να ψηφίσουν Ελληνική Λύση, όχι μόνο για τη Μακεδονία, αλλά για όλη την Ελλάδα.

Και να μας δώσουν τη δυνατότητα να βάλουμε στη φυλακή όλους τους κλέφτες και όλους αυτούς που κορόιδεψαν τους Έλληνες. Ακαταδίωκτο για εμάς, δεν υπάρχει.

Ψηλά το κεφάλι Έλληνες, ψηλά την Ελλάδα, θα νικήσουμε».

Γιάνης Βαρουφάκης

Στο Πέραμα, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνης Βαρουφάκης.

Αμέσως μετά προέβη στην εξής δήλωση: «Μαγική στιγμή πίσω από το μπλε παραβάν, εξασφαλίζει μια ελπίδα τίποτε παραπάνω. Μια ελπίδα κυρίαρχης απόφασης του λαού μας μια φορά στα τέσσερα χρόνια.

Τα λαϊκά εισοδήματα είναι λιγότερο από τα μισά από εκείνα που ήταν πριν από 13 χρόνια. Έχουμε “χάσει” σχεδόν ένα εκατομμύριο παιδιά που συνεχίζουν να φεύγουν στο εξωτερικό. Έχουμε δεκάδες χιλιάδες, για να μην πω εκατοντάδες χιλιάδες, που αυτή τη στιγμή δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας στη Ρόδο, στην Κρήτη, στα τουριστικά θέρετρα. Στους οποίους η εξουσία έχει στερήσει το δικαίωμα που εγώ είχα σήμερα, να ψηφίσω.

Παρόλ’ υτά η ελπίδα αυτή, πιστεύω, σήμερα να ευοδωθεί. Θα δώσει τη θέση της σε κάτι πιο στέρεο. Πάντως, μέχρι να τελειώσει η διαδικασία, καλές κάλπες σε όλες και όλους. Η Δημοκρατία είναι ατελής, κολοβή, αλλά είναι ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να έχουμε. Θυσιάσθηκαν γενιές ολόκληρες, πρέπει να την κάνουμε πραγματική».

Απαντώντας σε ερώτηση για τα σενάρια της επόμενης ημέρας ανέφερε «πάντα η ζωή έχει Plan B» σημειώνοντας πως «δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ιδίως στην πολιτική».

Σχετικά Άρθρα