Ανακοίνωση ΥΠΕΣ: Στο 31,52% η συμμετοχή έως τις 2 – Λίγα τα προβλήματα

 Ανακοίνωση ΥΠΕΣ: Στο 31,52% η συμμετοχή έως τις 2 – Λίγα τα προβλήματα

Ενημέρωση για τη συμμετοχή στις εκλογές μέχρι στιγμής πραγματοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών, μέχρι τώρα στις εκλογές έχει ψηφίσει το 31,52% των εγγεγραμμένων σε 16.520 εκλογικά τμήματα.

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης προχώρησε στην πρώτη επίσημη ενημέρωση για την πορεία των Εκλογών 2023. Ο κ. Σταυριανουδάκης ανέφερε πως από το σύνολο των 21.467 εκλογικών τμημάτων, προβλήματα παρουσιάστηκαν συνολικά σε λιγότερα από 10 – 15 τμήματα. Επιπλέον, εξήγησε το γιατί δεν υπήρξε η πρώτη ενημέρωση στις 11:00, όπως είχε ανακοινωθεί.

«Επιχειρήσαμε να δώσουμε αποτέλεσμα στις 11:00 γιατί το εύρος του χρόνου που δώσαμε στους δικαστικούς αντιπροσώπους ήταν το 10:00 με 10:30. Το δείγμα ήταν μικρό για να αποτελέσει ανακοίνωση προς τα ποια κατεύθυνση είναι η συμμετοχή», είπε χαρακτηριστικά.

«Αποφασίσαμε να δώσουμε μία και καλή τη δεύτερη ανακοίνωση, όπου σε αυτή συμμετέχουν περίπου το 80% των εκλογικών τμημάτων» ανέφερε ο γγ του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Τα πρώτα λεπτά αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης, στις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής, θα καταχωρηθούν τα πρώτα αποτελέσματα από 200 μικρά εκλογικά τμήματα ενώ περίπου στις 19:30 θα ξεκινήσει η μαζική αποστολή αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήματα προς το κεντρικό σύστημα του ΥΠΕΣ.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Singular Logic, περίπου στις 20:30 το βράδυ θα γίνει η πρώτη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος και έως τις 10 η εκτίμηση θα επικαιροποιηθεί καθώς θα έχει ενσωματωθεί μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ3 ο κ. Σταυριανουδάκης, είπε πως πριν τις 12 τα μεσάνυχτα, θα γίνουν γνωστές και οι σταυροδοσίες των βουλευτών.

Η μείωση των χρόνων για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οφείλεται στην πλήρη κάλυψη όλων των εκλογικών τμημάτων με τάμπλετ που θα προμηθευτούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ώστε να καταχωρούν άμεσα τα αποτελέσματα, πρώτα των συνδυασμών και στη συνέχεια των υποψηφίων βουλευτών.

Σχετικά Άρθρα