Βελόπουλος στο libre: Την Κυριακή το βράδυ πολλοί δημοσκόποι “θα ψάχνουν τρύπα να κρυφτούν”

 Βελόπουλος στο libre: Την Κυριακή το βράδυ πολλοί δημοσκόποι “θα ψάχνουν τρύπα να κρυφτούν”

«Είναι δεδομένο ότι Ν.Δ., ΣυΡιζΑ και ΠΑΣΟΚ ήδη συγκυβερνούν. Εδώ και τέσσερα χρόνια στο ελληνικό κοινοβούλιο, το ΠΑΣΟΚ έχει ψηφίσει την μεγάλη πλειοψηφία των νομοσχεδίων που έφερε η Νέα Δημοκρατία, ενώ ακόμα και ο ΣυΡιζΑ, μέχρι την αποχώρηση του από τις ψηφοφορίες λίγους μήνες πριν, είχε υπερψηφίσει σχεδόν τα μισά νομοσχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη» τονίζει στην συνέντευξή του στο libre o πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, και συμπληρώνει: «Είναι λοιπόν θέμα χρόνου το πότε θα συγκυβερνήσουν και επίσημα».

Παράλληλα, όσον αφορά στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Βελόπουλος δηλώνει:

  • «Ποτέ δεν σχολιάζω δημοσκοπήσεις, ποτέ δεν κάνω προβλέψεις. Αυτό όμως που μπορώ να σας πω, είναι ότι την Κυριακή το βράδυ πολλοί δημοσκόποι «θα ψάχνουν τρύπα να κρυφτούν»».

Συνέντευξη

Κύριε πρόεδρε, θα θέλατε να κάνετε μια πρόβλεψη για την επομένη των εκλογών; Υπάρχει κάποιου είδους πιθανότητα να σχηματιστεί κυβέρνηση;

Ποτέ δεν σχολιάζω δημοσκοπήσεις, ποτέ δεν κάνω προβλέψεις. Αυτό όμως που μπορώ να σας πω, είναι ότι την Κυριακή το βράδυ πολλοί δημοσκόποι «θα ψάχνουν τρύπα να κρυφτούν».

Είναι δεδομένο ότι Ν.Δ., ΣυΡιζΑ και ΠΑΣΟΚ ήδη συγκυβερνούν. Εδώ και τέσσερα χρόνια στο ελληνικό κοινοβούλιο, το ΠΑΣΟΚ έχει ψηφίσει την μεγάλη πλειοψηφία των νομοσχεδίων που έφερε η Νέα Δημοκρατία, ενώ ακόμα και ο ΣυΡιζΑ, μέχρι την αποχώρηση του από τις ψηφοφορίες λίγους μήνες πριν, είχε υπερψηφίσει σχεδόν τα μισά νομοσχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Είναι λοιπόν θέμα χρόνου το πότε θα συγκυβερνήσουν και επίσημα.

Στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε στο debate δηλώσατε «χριστιανός ορθόδοξος». Έχει κάποια σημασία αυτό για την πολιτική που ακολουθείτε; Τι σημαίνει «χριστιανός ορθόδοξος» στην πολιτική;

Είμαι υπερήφανος που είμαι χριστιανός Ορθόδοξος, για εμένα όμως η ορθοδοξία, οι ιερές εικόνες και οι εκκλησίες δεν είναι «ντεκόρ» για πολιτική προπαγάνδα. Εγώ όταν προσκυνώ στην εκκλησία της ενορίας μου είτε στις ιερές μονές του Αγίου Όρους το οποίο επισκέπτομαι συχνά, δεν παίρνω μαζί μου κάμερες και φωτογράφους

  • Η Ορθοδοξία όμως, είναι η μοναδική θρησκεία η οποία συνιστά και μία εφαρμόσιμη πολιτική που εγγυάται την πραγματική κοινωνική δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη, την αγάπη, τον πατριωτισμό και την δημιουργία μιας πραγματικά ισχυρής κοινωνίας, που είναι προϋπόθεση για ένα ισχυρό έθνος. Εμείς οι ορθόδοξοι μεγαλώνουμε με το αγαπάτε αλλήλους, με το να δίνουμε τον έναν χιτώνα, όταν έχουμε δύο, με το ευαγγέλιο που αναφέρει 168 φορές τη λέξη «δικαιοσύνη».

Αυτές λοιπόν τις αξίες δεν περιμέναμε να τις διαβάσουμε από κάποιον Γερμανό τραπεζίτη του 18ου αιώνα ή κάποιον Σκωτσέζο οικονομολόγο του 17ου αιώνα. Είναι βιωματικές αξίες για κάθε πραγματικό Ορθόδοξο χριστιανό.

Πιθανότητα συμπίεσης των ποσοστών σας, σε περίπτωση δεύτερων εκλογών, βλέπετε;

Σας είπα ότι ποτέ δεν σχολιάζω δημοσκοπήσεις και ποτέ δεν κάνω προβλέψεις. Και εγώ είμαι δίπλα στην κοινωνία, μιλάω με τους πολίτες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς.

  • Δεν έχω καμία σχέση με επιχειρήσεις χωματουργικών εργασιών και εκδόσεως εικονικών τιμολογίων.

Το μόνο που μπορώ να προβλέψω με σιγουριά, είναι ότι αυτοί που θα «συμπιεστούν μέχρι συνθλίψεως» είναι όσοι ρήμαξαν τον ελληνικό λαό, όταν ο λαός δώσει τη δύναμη με την ψήφο του στην Ελληνική Λύση.

Δεν θα στηρίξετε καμία κυβέρνηση, ακόμη και αν η χώρα βρεθεί αντιμέτωπη με κινδύνους, στην οικονομία ή στα εθνικά;

Η πατρίδα βρίσκεται ήδη αντιμέτωποι με τεράστιους κινδύνους τόσο στην οικονομία όσο και στα εθνικά, ακριβώς λόγω της πολιτικής της Ν.Δ., του ΣυΡιζΑ και του ΠΑΣΟΚ. Εάν λοιπόν πραγματικά θέλουμε να αντιμετωπίσουμε με επάρκεια τις σοβαρότατες προκλήσεις, είναι αδιανόητο να συνεργαστούμε με αυτούς που ευθύνονται για την τραγική κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα.

  • Δεν σας προξένησε εντύπωση ότι την επιστολή – κόλαφο του πρώην υπουργού οικονομικών Αλέκου Παπαδοπούλου που αποκαλύπτει πλαστογραφία στα οικονομικά στοιχεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την ανέδειξε μόνο η Ελληνική Λύση; Αλήθεια, που είναι ο ΣυΡιζΑ και το ΠΑΣΟΚ; Εμπιστεύονται πιο πολύ το Μητσοτάκη από τον Αλέκο Παπαδόπουλο;

Είναι άλλο ένα δείγμα ότι Ν.Δ., ΣυΡιζΑ και ΠΑΣΟΚ ήδη συμπλέουν…

Από τότε που σχηματίσατε την Ελληνική Λύση και μπήκατε στη Βουλή ως πρόεδρος της οι επιχειρηματικές δραστηριότητες πήγαν καλύτερα ή χειρότερα. Επί της ουσίας σας ρωτώ αν η πολιτική σας βοήθησε στις επιχειρήσεις σας.

Εγώ μπήκα επιχειρηματίας στην πολιτική και δεν μπήκα στην πολιτική για να γίνω επιχειρηματίας. Δεν ασχολήθηκα με τα κοινά για να πλουτίσω. Αντίθετα, όπως φαίνεται από τις επίσημες οικονομικές καταστάσεις και τα κατατεθειμένα πόθεν έσχες, είμαι ο μόνος πολιτικός που πληρώνω, που δεν χρωστάω, Γι’αυτό ακριβώς μπορώ να ασκήσω ανεξάρτητη πολιτική, υπέρ των Ελλήνων και όχι υπέρ των καρτέλ, των τραπεζών, των ολιγαρχών και των μιντιαρχών.

  • Ένα κόμμα που Χρωστάει 420 εκατομμύρια €, ενώ το υπουργικό συμβούλιο χρωστάει 15 εκατομμύρια στις τράπεζες, Είναι αδύνατον να συγκρουστεί μαζί τους. Αντίθετα, θα διαλύσει την κοινωνία, τα νοικοκυριά και της επιχείρησης, προκειμένου να υπηρετήσει τους τραπεζίτες που τους κρατούν στη ζωή.

Αυτά ακριβώς θα πρέπει να σκεφτούν οι Έλληνες ψηφοφόροι Και όχι της ψευδεπίγραφες και εικονικές διαμάχες που στην ως θεατρική παράσταση ο Μητσοτάκης, ο Τσίπρας και ο Ανδρουλάκης για να υφαρπάξουν για άλλη μια φορά την ψήφο τους.

Εμείς λέμε στους πολίτες, να μας δώσουν μόνο μία τετραετία. Για να τους αποδείξουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει, μπορεί να παράξει πλούτο και όχι δάνεια, να μοιράσει συντάξεις αξιοπρέπειας και μισθούς αντίστοιχους με τους ευρωπαϊκούς σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Έλληνα. 

Σχετικά Άρθρα