Τσίπρας/Η κρυφή ατζέντα της ΝΔ: Θέλει να τιμωρήσει όσους έσωσαν το σπίτι τους με το Νόμο Κατσέλη – Την Κυριακή λέμε καλημέρα στην Αλλαγή

 Τσίπρας/Η κρυφή ατζέντα της ΝΔ: Θέλει να τιμωρήσει όσους έσωσαν το σπίτι τους με το Νόμο Κατσέλη – Την Κυριακή λέμε καλημέρα στην Αλλαγή

Μήνυμα νίκης έστειλε από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας λίγες ώρες πριν τις κρίσιμες εκλογές της 21ης Μαΐου λέγοντας πως η Πάτρα σφραγίζει το «Συμβόλαιο της Αλλαγής». «Χθες βράδυ η Αθήνα αποφάσισε. Απόψε η Πάτρα βάζει τη σφραγίδα. Ο εφιάλτης τελειώνει, η αλλαγή ξημερώνει», είπε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Από εδώ, από το κάστρο της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, υψώνουμε ανάστημα στην αδικία. Ανάστημα στην ανασφάλεια. Και απλώνουμε το χέρι της ενότητας και της συνεργασίας. Σε κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικό πολίτη της πατρίδας».

«Την Κυριακή, με την ψήφο του λαού, λέμε καληνύχτα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και λέμε καλημέρα στην Αλλαγή. Σε μια νέα Ελλάδα ελπίδας, σιγουριάς, προοπτικής», ανέφερε.

Ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε κατηγορηματικά τις κατευθυνόμενες από τη ΝΔ αιχμές για δήθεν «κρυφή ατζέντα» του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως στην πραγματικότητα η ΝΔ είναι αυτή που έχει κρυφή ατζέντα.

«Στην τελευταία του συνέντευξη στον αγαπημένο του ΣΚΑΙ, του ξέφυγε και μας μαρτύρησε πιο είναι το σχέδιό του για τη μεσαία τάξη. Να τιμωρήσει και να τσακίσει τους δανειολήπτες που κατάφεραν να σώσουν τα σπίτια τους από το Νόμο Κατσέλη. Το είπε επί λέξη. Και τώρα καταλάβαμε γιατί επιμένει τόσο πολύ ότι δήθεν εμείς έχουμε κρυφή ατζέντα στο πρόγραμμά μας. Γιατί θέλει με τον αντιπερισπασμό αυτό να κοιτάζουν οι πολίτες αλλού την ώρα που αυτός θα ετοιμάζεται να τους πάρει τα σπίτια».

Ο Αλέξης Τσίπρας έστρεψε τα πυρά του εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας πως επί τέσσερα χρόνια μια ολόκληρη κοινωνία βίωσε το δόγμα του σοκ από αυτόν που υποσχέθηκε καλύτερες δουλειές, καλύτερους μισθούς και φροντίδα για τη μεσαία τάξη. «Και την κατάντησε να ζει με κουπόνια», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στις καταγγελίες της ΝΔ για κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Και τώρα καταλάβαμε γιατί επιμένει τόσο πολύ ότι δήθεν εμείς έχουμε κρυφή ατζέντα στο πρόγραμμά μας. Γιατί θέλει με τον αντιπερισπασμό αυτό να κοιτάζουν οι πολίτες αλλού την ώρα που αυτός θα ετοιμάζεται να τους πάρει τα σπίτια».

«Το λέμε λοιπόν καθαρά από την Πλατεία Γεωργίου σήμερα να το ακούσει όλη η Ελλάδα. Την Κυριακή τα σχέδια Μητσοτάκη για τη μεγαλύτερη αναδιανομή περιουσίας που έγινε ποτέ. Για 700.000 πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, για 700.000 εξώσεις. Τα ματαιώνει ο ελληνικός λαός. Γιατί με την ψήφο του θα κάνει ο λαός έξωση στον κύριο Μητσοτάκη από το Μέγαρο Μαξίμου. Φύγατε κύριε Μητσοτάκη. Σας το λέει σήμερα η Πάτρα. Μαζέψτε τα πράγματά σας. Ξηλώστε και τα καλώδια του πρέταντορ. Μαζέψτε τα πειστήρια του εγκλήματος», ανέφερε.

«Από Δευτέρα το Μαξίμου από κέντρο παράνομων παρακολουθήσεων γίνεται στρατηγείο της Δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα και στους αναποφάσιστους πολίτες.

«Και είμαι βέβαιος, οι πολίτες που θα αποφασίσουν τελευταία στιγμή, θα σκεφτούν όλα αυτά που έζησαν. Και θα πούνε ως εδώ με αυτόν τον εφιάλτη», ανέφερε.

Απευθύνθηκε ακόμα και σε παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ λέγοντας: «Είμαι βέβαιος ότι ακόμη και οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι της ΝΔ, άνθρωποι με ηθική και συνείδηση θα αναρωτηθούν: Ποια απόσταση είναι μεγαλύτερη; Αυτή που χωρίζει την δεξιά από την αριστερά; Ή αυτή που χωρίζει την ανθρωπιά από την αναισθησία; Είμαι βέβαιος ότι την Κυριακή θα μιλήσει η συλλογική συνείδηση των Ελλήνων. Ενός λαού που αποστρέφεται την αδικία. Ενός λαού που τιμωρεί την αλαζονεία. Και θα δώσει ψήφο στην αλλαγή. Θα δώσει τη νίκη στο ΣΥΡΙΖΑ».

Την ίδια ώρα, απευθύνθηκε ξανά στους νέους, «που θα κρίνουν την εκλογική μάχη», υπογραμμίζοντας πως ο μεγαλύτερος τρόμος των αυταρχικών καθεστώτων είναι αυτοί που επιμένουν να ελπίζουν, αυτοί που δεν έχουν κανένα λόγο να συμβιβαστούν: «Ο κ. Μητσοτάκης επί τέσσερα χρόνια έχει βάλει στο σημάδι τη νέα γενιά. Την θεωρεί εχθρό. Εμπόδιο στο σχέδιό του για την Ελλάδα. Εμείς νιώθουμε περήφανοι για τη νέα γενιά. Δεν θα μοιράσουμε ούτε pass, ούτε δωροκάρτες με δωρεάν ίντερνετ, ούτε θα πάμε να την εξαπατήσουμε με 150άρια. Θα δεσμευτούμε μονάχα για ένα πράγμα: Ότι η Ελλάδα θα γίνει μια χώρα δίκαιη, που θα χωράει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες όλων. Γι’ αυτό και την Κυριακή τους λέμε: Πάμε να τελειώνουμε με την αδικία, με την ανασφάλεια. Πάμε να ρίξουμε κουβά τις δημοσκοπήσεις. Πάμε να κάνουμε έξωση στον κ. Μητσοτάκη και στη χειρότερη κυβέρνηση που σας στοχοποίησε. Πάμε στη κάλπη για να τελειώνει ο εφιάλτης».

Αναφερόμενος, μάλιστα, στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ, αναρωτήθηκε ποια απόσταση είναι μεγαλύτερη, αυτή που χωρίζει τη Δεξιά από την Αριστερά ή αυτή που χωρίζει την ανθρωπιά από την αναισθησία.

Ο κ. Τσίπρας επανάλαβε και τι θα περιλαμβάνει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα υπογραφεί τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησής του:

Πρώτον, την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, έως ότου θεσμοθετηθεί και υλοποιηθεί η νομοθετική ρύθμιση των χρεών.

Δεύτερο, μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, το μηδενισμό του σε συγκεκριμένα είδη πρώτης ανάγκης, βρεφικές τροφές, γάλα, ψωμί, όπως επίσης τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.

Και τρίτο, την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής γι’ αυτές τις εξετάσεις.

Απάντησε, μάλιστα, στον κ. Μητσοτάκη που είπε πως αναστολή πλειστηριασμών είναι Συνταγματικός παραλογισμός: «Αυτός που πέρασε δεκάδες ΠΝΠ για απευθείας αναθέσεις. Τώρα δεν του αρέσει. Γιατί θα χάσουν τα funds. Οι φίλοι του. Γιατί μιλά ως εκπρόσωπός τους. Δεν θα του κάνουμε τη χάρη».

Σχετικά Άρθρα