Μύκονος: Σφραγίστηκε το Nammos – Ανοίγει ο δρόμος για κατεδαφίσεις

 Μύκονος: Σφραγίστηκε το Nammos – Ανοίγει ο δρόμος για κατεδαφίσεις

Σφραγίζεται παρουσία της αστυνομίας και του εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου, το Nammos στη Μύκονο, όπως μεταδίδει το kathimerini.gr. Από το συγκρότημα αφαιρέθηκαν οι άδειες λειτουργίας, ύστερα από αίτημα του υπουργείου Περιβάλλοντος προς το δήμο Μυκόνου, την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τα υπουργεία Τουρισμού και Εσωτερικών. Παρά την ανάκληση των αδειών, δεν είναι γνωστό εάν θα μπει «λουκέτο» σε όλες τις επιχειρήσεις του συγκροτήματος, ή μόνο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Έτσι, φαίνεται ότι ανοίγει και ο δρόμος για την κατεδάφιση των δύο κτιρίων που αποτύπωσαν με αυτοψία τους οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος (520 τ.μ. και 40 τ.μ.), αφού το Εφετείο Αθηνών, με ασυνήθιστη καθυστέρηση δύο εβδομάδων, αποφάσισε να απορρίψει την αίτηση αναστολής της κατεδάφισης που υπέβαλλε το γνωστό κέντρο διασκέδασης.

Την εκτέλεση της κατεδάφισης των κτιρίων θα εκτελέσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου, η οποία άμεσα θα προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση της εργασίας.

Μέχρι στιγμής, τα αντίστοιχα αιτήματα του Principote της Μυκόνου για άρση της σφράγισης και ακύρωση της απόφασης του Κεντρικού Πολεοδομικού Συμβουλίου (ΚΕΣΥΠΟΘΑ), δεν έχουν ακόμα εκδικαστεί.

Σχετικά Άρθρα