Γεραπετρίτης για Κατρούγκαλο: “Ευτυχώς χθες μάθαμε μια αλήθεια από τον ΣΥΡΙΖΑ”

 Γεραπετρίτης για Κατρούγκαλο: “Ευτυχώς χθες μάθαμε μια αλήθεια από τον ΣΥΡΙΖΑ”

«Ο κ. Κατρούγκαλος δεν είναι ένας τυχαίος άνθρωπος και εάν δείτε διαχρονικά την πορεία του, ουδέποτε έχει πει μια περιττή λέξη», σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης σημειώνοντας: «ευτυχώς χθες μάθαμε μια αλήθεια από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι δήλωση για την σύνδεση του ύψους του εισοδήματος με τις ασφαλιστικές εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες, «δεν ήταν προσωπική του θέση» καθώς «ανέφερε επανειλημμένα πως αυτή είναι μια θέση του ΣΥΡΙΖΑ».

Χαρακτηριστικά σημείωσε: «ανέφερε ότι τέτοιες απόψεις έχουν αναφέρει και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κ. Βούτσης που έχει πει πως “θα πρέπει να συνδέσουμε το εισόδημα με τα βάρη” ή ο κ. Τσακαλώτος που έχει πει πως “είναι ταξική επιλογή να επιβαρύνουμε την μεσαία τάξη” ή ο κ. Βαρουφάκης, που έχει πει ότι “εγώ θέλω ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών” ή ο κ. Δραγασάκης, που δεν είναι ένα οποιοδήποτε στέλεχος, ήταν Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και έχει πει ρητά ότι “όλα αυτά ισχύουν”». «Είναι πολλά μαζεμένα για να είναι τυχαία», υπογράμμισε.

Για το δίλημμα των εκλογών τόνισε πως «θέλουμε την Δευτέρα να ξυπνήσουμε με μια κυβέρνηση που σθεναρά υπερασπίζεται ότι έχει πει, με όσα έχει κάνει ή όχι», ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ΝΔ είπε ότι οι πολίτες μπορούν να αξιολογήσουν ποιος ήταν συνεπής στις εξαγγελίες του και ποιος όχι».

Ο κ. Τσίπρας, όταν έλεγε ότι θα καταργήσει με ένα νόμο και ένα άρθρο το Μνημόνιο ή ο κ. Μητσοτάκης που όσα εξήγγειλε για μειώσεις φόρων, ασφαλιστικών εισφορών κ.λ.π που πραγματοποιήσαμε;» σημείωσε.

Για τον ελληνικό σιδηρόδρομο, τόνισε πως υπήρξε «επιτάχυνση με πολύ γρήγορους ρυθμούς της ηλεκτρονικής αναβάθμισης του επιπέδου ασφαλείας», υπενθυμίζοντας πως «η τηλεδιοίκηση και η σηματοδότηση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου, έτσι ώστε από τον Οκτώβριο να μπορούμε να μιλάμε ότι θα έχουμε για το πιο σύγχρονο σύστημα στον κύριο σιδηροδρομικό άξονα στην Ευρώπη», ενώ για το Μετρό Θεσσαλονίκης σχολίασε πως «οι Θεσσαλονικείς μπορεί να βιώσουν πως εδώ δεν πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα, για έναν μουσαμά, αλλά είναι κάτι που λειτουργεί».

Σχετικά Άρθρα