Φωτίου: “Η μεσαία τάξη έχει φτωχοποιηθεί – Στα 5.000 το ετήσιο εισόδημά της”

 Φωτίου: “Η μεσαία τάξη έχει φτωχοποιηθεί – Στα 5.000 το ετήσιο εισόδημά της”

Απαντήσεις στην τοποθέτηση Κατρούγκαλου έδωσε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΘεανώ Φωτίου μιλώντας σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και, μεταξύ άλλων, θέλησε να δώσει διευκρινήσεις για την τοποθέτηση του Γιώργου Κατρούγκαλου, που προκάλεσε έντονες πολιτικές αντιδράσεις λίγο πριν τις εκλογές και οδήγησε στην απόφαση να μην συμμετέχει ο στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυρία Φωτίου μίλησε μεταξύ άλλων για «φτωχοποίηση» της μεσαίας τάξης και χρησιμοποιώντας δεδομένα της ΕΛΣΤΑΤ, σημείωσε ότι υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες πολιτών. Η μία από αυτές αποτελείται από τους φτωχούς, οι οποίοι αποτελούν το 25%, σημείωσε η κυρία Φωτίου και εν συνεχεία ανέφερε πως το 50% του ελληνικού λαού είναι η μεσαία τάξη και το άλλο 25% τα ανώτερα στρώματα. Εν συνεχεία τοποθετήθηκε για το πώς ορίζεται κατά την ίδια η μεσαία τάξη.

Στην ερώτηση για το τι είναι η μεσαία τάξη, η κυρία Φωτίου είπε: 

Αυτή τη στιγμή, με βάση αυτά τα εισοδήματα, το όριο είναι 5.000 ευρώ, αν θυμάμαι καλά, το ένα άτομο, το ισοδύναμο του εισοδήματος. Αυτή που λέει μεσαία τάξη ο Μητσοτάκης, έχει φτωχοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό. Δεν είναι πια τα εισοδήματα της μεσαίας τάξη αυτά που ορίζει η ΕΛΣΤΑΤ. Είναι τα εισοδηματικά. Τα ανώτερα εισοδήματα, είναι αυτά που εννοεί ο Μητσοτάκης μεσαία τάξη. Αυτά, με βάση τα εισοδήματα της ΕΛΣΤΑΤ», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η μεσαία τάξη έχει φτωχοποιηθεί. Μεσαία τάξη δεν είναι μόνο αυτός που έχει αυτό το εισόδημα, είναι και αυτός που θεωρεί τον εαυτό του μεσαία τάξη».

Σχετικά Άρθρα