Εφημερίδα Αυγή: Εξώδικο στα Ellinika Hoaxes για συκοφαντικό δημοσίευμα

 Εφημερίδα Αυγή: Εξώδικο στα Ellinika Hoaxes για συκοφαντικό δημοσίευμα

H εφημερίδα Αυγή απέστειλε εξώδικο στην εταιρεία που διαχειρίζεται τον φορέα Ellinika Hoaxes και στον συντάκτη του άρθρου «Μονταρισμένο άρθρο βίντεο – Παραπλανητική η παρουσίαση της απάντησης του πρωθυπουργού η παρουσίαση της απάντησης του πρωθυπουργού για τα Τέμπη », καταγγέλλοντας τα όσα ψευδή και συκοφαντικά γράφει για την ιστοσελίδα avgi.gr.

Τι έγραφε η ιστοσελίδα Αυγή

«Βρώμικα» παιχνίδια από τα Ellinika Hoaxes τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές καθώς όχι μόνο υψώνουν ασπίδα προστασίας στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την χυδαία δήλωση σε βάρος των συγγενών των νεκρών στα Τέμπη, αλλά εν πλήρη γνώση τους παραποιούν το δημοσίευμα του avgi.gr που ανέδειξε το θέμα.

Συγκεκριμένα, τα Ellinika Hoaxes, έκαναν θέμα με τίτλο «Μονταρισμένο βίντεο – Παραπλανητική η παρουσίαση της απάντησης του Πρωθυπουργού για τα Τέμπη», έχοντας ως φωτογραφία screenshot του δημοσιεύματος του avgi.gr και βάζοντας σφραγίδα «τροποποιημένο βίντεο».

Μεταξύ άλλων, φέρνουν ως παράδειγμα το avgi.gr και γράφουν ότι «διαμοιράζεται τις τελευταίες ώρες στον ηλεκτρονικό τύπο η “είδηση” ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τους συγγενείς των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών για “εργαλειοποίηση του ζητήματος”, με αφορμή ερώτημα που δέχθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον τηλεοπτικό αέρα του ΑΝΤ1.

Στα εξεταζόμενα δημοσιεύματα συμπεριλαμβάνεται απόσπασμα από την επίμαχη συνέντευξη, το οποίο κυκλοφόρησε από λογαριασμούς των κοινωνικών δικτύων. Ωστόσο, το εν λόγω βίντεο έχει υποστεί περικοπή και συρραφή με αποτέλεσμα η απάντηση του κ. Μητσοτάκη να τίθεται εκτός πλαισίου αναφοράς».