Χειμάρρα: “Θέλουν να κατεδαφίσουν το σπίτι μου επειδή ήμουν στην καταμέτρηση των ψήφων Μπελέρη”

 Χειμάρρα: “Θέλουν να κατεδαφίσουν το σπίτι μου επειδή ήμουν στην καταμέτρηση των ψήφων Μπελέρη”

Οι αλβανικές αρχές θα προχωρήσουν στην κατεδάφιση οικίας ομογενή, συνεργάτη του Μπελέρη, μια απόφαση που ήλθε λίγες ώρες μετά τη θριαμβευτική νίκη του στις τοπικές εκλογές.

Στο χωριό Δρυάδες Χειμάρρας βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας και της πολεοδομίας και σύμφωνα με πληφορορίες της ΕΡΤ, δεν αποκλείεται να προχωρήσουν στην ανατίναξη του σπιτιού ακόμα και σήμερα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, φαίνεται ότι η σκανδαλώδης αυτή πράξη εκδιώγμου αποτελεί προσωπική απόφαση του Έντι Ράμα, προκειμένου να προκαλέσει και διάσπαση μεταξύ των Ελλήνων, αμέσως μετά τη νίκη Μπελέρη στις τοπικές εκλογές.

Την ίδια ώρα, ο Φρέντι Μπελέρη παραμένει προφυλακισμένος, ενώ αντιμετωπίζει και προβλήματα υγείας ζητώντας τη μεταφορά του σε νοσοκομείο, κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα.

Τα αλβανικά ΜΜΕ επίσης καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια απομυθοποίησης του Φρέντι Μπελέρη, προσάπτοντάς του ανιστόρητες και αβάσιμες κατηγορίες.

«Δύο μέρες μετά την καταμέτρηση έρχεται το κράτος κάτω από το σπίτι με στρατό»

Όπως κατήγγειλε ο συνεργάτης του Φρέντι Μπελέρη, Φιόρης Μπέλης, μέλος της επιτροπής καταμέτρησης στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής, έκανε την εμφάνισή του συνεργείο της αλβανικής πολεοδομικής αστυνομίας, που απείλησε να κατεδαφίσει ως αυθαίρετο, κτίριο ιδιοκτησίας του, με ελεγχόμενη έκρηξη.

Όπως αναφέρει ο ίδιος στην ΕΡΤ, ο μόνος λόγος που γίνεται αυτό είναι επειδή ήταν στην καταμέτρηση των ψήφων του κ. Μπελέρη. «Δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος, κανένας άλλος. Δύο μέρες μετά την καταμέτρηση έρχεται το κράτος κάτω από το σπίτι με στρατό, με περιπολίες και αστυνομίες… Δεν μου έχουν δώσει κανένα χαρτί ούτε κάποια εξήγηση» λέει και συνεχίζει: «Μας βγάζουν έξω από το σπίτι και τον χώρο μας και βάζουν μέσα το κομπρεσέρ του στρατού».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το συγκεκριμένα κτίριο είχε κριθεί πριν από δύο χρόνια ξανά κατεδαφιστέο αλλά η οικογένεια κατάφερε να το σώσει.