Βόρεια Καρολίνα: Κορίτσι που εξαφανίστηκε πριν 6 χρόνια βρέθηκε με την βοήθεια του Netflix

 Βόρεια Καρολίνα: Κορίτσι που εξαφανίστηκε πριν 6 χρόνια βρέθηκε με την βοήθεια του Netflix

Ένα κορίτσι που απήχθη στο Ιλινόις το 2017, όταν ήταν 9 ετών, βρέθηκε ασφαλές στη Βόρεια Καρολίνα. Η 15χρονη Κayla Unbehaun εντοπίστηκε από την αστυνομία στο Άσβιλ της Βόρειας Καρολίνας, όταν υπάλληλος καταστήματος κάλεσε την αστυνομία, αφού αναγνώρισε τη μητέρα της έφηβης, η οποία φέρεται να απήγαγε την κόρη της το 2017, σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής και το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Εκμεταλλευόμενα Παιδιά.

«Ήταν το σωστό πράγμα που έπρεπε να κάνω», δήλωσε στο ABC News η υπάλληλος που κάλεσε την αστυνομία, ζητώντας να μη δημοσιευθεί η ταυτότητα και το κατάστημά της.

Αφού ερεύνησαν την απαγωγή, οι αστυνομικοί συμβουλεύτηκαν το αστυνομικό τμήμα του Σάουθ Έλτζιν για να ταυτοποιήσουν τη Heather Unbehaun, η οποία απήγαγε την κόρη της πριν από σχεδόν έξι χρόνια, σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα του Άσβιλ.

Η Kayla εξαφανίστηκε το 2017 και εντοπίστηκε με τη βοήθεια του Netflix

«Είναι ασυνήθιστο, αλλά είναι καλό ότι όταν κάποιος υποψιάζεται ότι αναγνωρίζει κάποιον, ανεξάρτητα από το πόσο παλιά μπορεί να είναι η ιστορία, να μη φοβάται να μας τηλεφωνήσει για να έρθουμε να το ερευνήσουμε», δήλωσε η υπαστυνόμος Diana Loveland της αστυνομίας του Άσβιλ.

Ο πατέρας της, Ryan Iskerka, είδε για τελευταία φορά την τότε εννιάχρονη Kayla το 2017, αφού η μητέρα της, η οποία δεν είχε την επιμέλεια του παιδιού, την απήγαγε στις 5 Ιουλίου 2017, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Εκμεταλλευόμενα Παιδιά.

«Είμαι πανευτυχής που η Κayla βρίσκεται στο σπίτι της, ασφαλής», δήλωσε ο πατέρας της σε δήλωση που μοιράστηκε από το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Εκμεταλλευόμενα Παιδιά.

«Θέλω να ευχαριστήσω το @ElginPDFD, το National Center for Missing & Exploited Children και όλες τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου που βοήθησαν στην υπόθεσή της. Ζητάμε την προστασία της ιδιωτικής ζωής, καθώς γνωριζόμαστε ξανά μεταξύ μας και πλοηγούμαστε σε αυτό το νέο ξεκίνημα».

Η υπόθεση απασχόλησε τα δελτία ειδήσεων και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα έξι χρόνια που μεσολάβησαν από την απαγωγή. Μια φωτογραφία τόσο της Kayla όσο και της Heather Unbehaun παρουσιάστηκε στη σειρά του Netflix «Unsolved Mysteries», σε ένα επεισόδιο αφιερωμένο στις απαγωγές από γονείς.

«Όταν ανακάλυψα ότι εξαφανίστηκες, η καρδιά μου έγινε ένα εκατομμύριο κομμάτια… Αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να θέλω περισσότερο από το να σε έχω πίσω στη ζωή μου», έγραψε ο πατέρας σε ένα δημόσιο σημείωμα για τα 12α γενέθλια της κόρης του, το 2020.

Η Heather Unbehaun καταζητείτο στο Ιλινόις για απαγωγή παιδιών, ενώ εκκρεμούσε ένταλμα έκδοσής της.

Σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα του Άσβιλ, κρατείται στο κρατητήριο της κομητείας Μπάνκομπ στη Βόρεια Καρολίνα με εγγύηση 250.000 δολαρίων.