Τσίπρας: Την Κυριακή η Κρήτη ξαναδιώχνει έναν Μητσοτάκη από το Μαξίμου – Δεν υπάρχει σταθερότητα χωρίς δικαιοσύνη και δημοκρατία

 Τσίπρας: Την Κυριακή η Κρήτη ξαναδιώχνει έναν Μητσοτάκη από το Μαξίμου – Δεν υπάρχει σταθερότητα χωρίς δικαιοσύνη και δημοκρατία

Η Κρήτη δείχνει τον δρόμο, την Κυριακή γράφει ιστορία ο λαός, φέρνουμε τη δημοκρατία στην εξουσία και σηκώνουμε και πάλι τον ήλιο της Δικαιοσύνης πάνω από την πατρίδα μας τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το Ηράκλειο σε μία τεράστια συγκέντρωση. «Θα τους χορέψουμε Πεντοζάλι» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπό τους ήχους της κρητικής λύρας.

«Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει. Η Κρήτη της δημοκρατίας δίνει και πάλι τον τόνο. Η Κρήτη υπογράφει σήμερα το Συμβόλαιο για την Αλλαγή. Σε κάθε στροφή της ιστορίας, η Κρήτη μπήκε μπροστά. Έτσι και σήμερα. Η ιστορία καλεί τη Κρήτη και η Κρήτη την ιστορία. Αυτή τη Κυριακή, για δεύτερη φορά, μετά από 30 χρόνια, η Κρήτη ξαναδιώχνει έναν Μητσοτάκη από το Μέγαρο Μαξίμου. Ως εδώ με την αλαζονεία. Ως εδώ με την αδιαφορία. Ως εδώ με την οικογενειοκρατία. Ως εδώ με την αδικία» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν νταγιαντούμε (αντέχουμε) άλλο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, προσθέτοντας πως τίποτα δεν θα ξεχαστεί και τίποτα δεν θα επιτρέψουμε να ξανασυμβεί.

«Η αλλαγή, είναι απαίτηση. Η δικαιοσύνη είναι ανάγκη. Η αξιοκρατία, είναι υποχρέωση. Η Ελλάδα θα γυρίσει σελίδα», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε και το αφήγημα Μητσοτάκη πως αλλαγή σημαίνει περιπέτειες, ενώ το «καθεστώς» του σταθερότητα, υποστηρίζοντας πως το αληθινό δίλημμα για τον λαό είναι «Μητσοτάκης ή σταθερότητα με προοδευτική κυβέρνηση μακράς πνοής».

«Τι μας λέει δηλαδή; Καθίστε στα αυγά σας. Μην μιλάτε, μην αντιστέκεστε, μην ονειρεύεστε. Η δική σας σταθερότητα είναι η ανασφάλεια, ανησυχία, αγωνία για τους πολλούς, κύριε Μητσοτάκη. Γιατί, δεν υπάρχει σταθερότητα χωρίς δικαιοσύνη. Χωρίς δημοκρατία. Χωρίς κοινωνική συνοχή. Που πάει να πει: Δεν υπάρχει σταθερότητα χωρίς αλλαγή».

“Μη μας κάνει και μαθήματα σταθερότητας η παράταξη που έριξε τη χώρα στη δίνη της χρεοκοπίας. Πάει πολύ. Ξέρουμε και μπορούμε να δώσουμε πνοή ανάπτυξης στην οικονομία, αυξάνοντας τον κατώτερο μισθό στα 880 ευρώ και θεσπίζοντας την ΑΤΑ. Ξέρουμε και μπορούμε να προστατέψουμε την πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη και την αγροτική γη. Ξέρουμε και μπορούμε να στηρίξουμε τη μεσαία τάξη. Με ελάφρυνση της φορολογίας της, κίνητρα, χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς και εγχώριους πόρους, μείωση της γραφειοκρατίας», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φέρνοντας ως «πειστήρια» το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και το «κοστολογημένο ευρώ το ευρώ» πρόγραμμά του.

Ο ίδιος, εξάλλου, χαρακτήρισε ως πιο αξιόπιστες δημοσκοπήσεις τις συγκεντρώσεις που κάνει το κόμμα του και πιο αξιόπιστη το φόβο του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον πανικό του που πια δεν κρύβεται

«Δήλωσε ότι θέλουμε να τον βάλουμε φυλακή. Μα γιατί εξανίσταται;

Αυτός είναι αθώος. Δεν ήξερε, δεν άκουσε, δεν είδε. Μήπως φοβάται τη Δικαιοσύνη, που δεν σταματά να δηλώνει ότι εμπιστεύεται; Γιατί συμπεριφέρεται σαν ένοχος ένας άνθρωπος τόσο αθώος»;

Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τραγωδία των Τεμπών και στη δήλωση Μητσοτάκη πως η μήνυση των συγγενών των θυμάτων του δυστυχήματος συνιστά εργαλειοποίηση.

«Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει ένας πρωθυπουργός; Τι άλλο πρέπει να κάνει για να καταλάβουμε ότι αυτός ο άνθρωπος δεν νιώθει και δεν νοιάζεται;

Ο κ. Τσίπρας, εξάλλου, απευθύνθηκε ξανά στους συντηρητικούς ψηφοφόρους κι αναρωτήθηκε αν αυτή είναι η ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή: «Σας αξίζει ένας πρωθυπουργός που κρυφακούει και κρυφοκοιτάζει από την κλειδαρότρυπα του Predator στο γραφείο του, το μισό πολιτικό σύστημα; Για ένα πράγμα είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσουμε. Ότι αυτό είναι ότι πιο ανήθικο έχει κάνει οποιοσδήποτε Έλληνας πρωθυπουργός. Ακόμα κι αν δεν διαφωνείτε με την πολιτική του, είμαι βέβαιος ότι διαφωνείτε με την ηθική του. Μην του δώσετε λευκή επιταγή με τη ψήφο σας να κάνει ακόμα χειρότερα τα επόμενα τέσσερα χρόνια».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επίσης, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη πως μπροστά στα μάτια μας έχει αρχίσει με σχέδιο και κυνισμό η μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου και περιουσιών από την Απελευθέρωση μέχρι σήμερα.

Είπε, μάλιστα, πως είναι ικανός να δώσει στα funds ακόμα και την Κνωσσό.

Ο κ. Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά και στην αποστροφή του πρωθυπουργού πως «κανένας δεν ψηφίζει γι’ αυτά που έγιναν χθες, αλλά για το μέλλον».

«Σοβαρά, κύριε Μητσοτάκη; Τα λέτε εσείς αυτά, που όλη σας η προεκλογική εκστρατεία είναι τι κάναμε εμείς οκτώ χρόνια πριν; Τι σας λέει δηλαδή; Ξεχάστε τι παθαίνετε όταν μπαίνετε στο σούπερ μάρκετ και βλέπετε τις τιμές και διαπιστώνετε ότι δεν βγαίνει ο λογαριασμός. Ξεχάστε αν είστε νέο ζευγάρι ότι δεν μπορείτε να ανοίξετε σπίτι γιατί οι μισθοί εδώ είναι Βουλγαρίας και τα νοίκια Βρετανίας. Ξεχάστε αν είστε καταστηματάρχης τις εισπρακτικές που σας κυνηγάνε. Ξέχνα αν είσαι συνταξιούχος τη 13η σύνταξη και τα αναδρομικά που σου έκλεψαν. Ξέχνα αν είσαι αγρότης και έχεις καταστραφεί από τις τιμές στα λιπάσματα, τις ζωοτροφές, το πετρέλαιο. Ξέχνα όλα όσα τέσσερα χρόνια τραβάς, όταν πας πίσω από το παραβάν. Και δώσε την ευκαιρία στον Μητσοτάκη να συνεχίσει. Να σε αποτελειώσει. Να εμπιστευτούμε το μέλλον σε εκείνον που μας έκαψε το παρόν και το παρελθόν. Όχι κύριε Μητσοτάκη. Η τετραετία που πέρασε περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα την τετραετία που ετοιμάζετε».

Σχετικά Άρθρα