Στην Αλβανία ο γ.γ. του ΥΠΕΞ – Θα συναντηθεί με τον Φρ. Μπελέρη

 Στην Αλβανία ο γ.γ. του ΥΠΕΞ – Θα συναντηθεί με τον Φρ. Μπελέρη

Συνεχίζονται οι διπλωματικές ενέργειες εκ μέρους της Ελλάδας για την υπόθεση της προφυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος κέρδισε με 61% τον δήμο της Χιμάρας στις δημοτικές εκλογές στην Αλβανία. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, στην Αλβανία μεταβαίνει σήμερα Τετάρτη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.

Ο Κ. Λαλάκος αναμένεται να συναντηθεί με τον Διονύση-Φρέντι Μπελέρη, που κατηγορείται για απόπειρα εξαγοράς ψήφων, και τον στενό συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση, που είναι επίσης προφυλακισμένος. Θα ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας τους και των συνθηκών κρατήσής τους, ενώ σε συνεννόηση με την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αλβανία θα εξεταστούν οι επόμενες ενέργειες χειρισμού της υπόθεσης.

Επίσης, η πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση, έχει ήδη ζητήσει να συναντηθεί μαζί τους, ενώ βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις οικογένειες και τους δικηγόρους τους.

Δήλωση του γιου του Φρ. Μπελέρη

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο γιος του Φρέντι Μπελέρη είπε ότι «ο πατέρας μου είναι ψυχολογικά βράχος, ευτυχώς», προσθέτοντας ότι έχει επικοινωνήσει μόνο δύο φορές μαζί του, «η μια την Πέμπτη μετά τη σύλληψή του και χθες, Τρίτη, τον είδα για πρώτη φορά επίσημα για πέντε λεπτά».

Επίσης, επιβεβαίωσε ότι ο Φρέντι Μπελέρη έχει ζητήσει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για κάποια προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Όσον αφορά τις δηλώσεις του Έντι Ράμα και τις κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί σε βάρος του πατέρα του, ο γιος του Φρέντι Μπελέρη είπε ότι «εκεί θέλουμε τη βοήθεια της Ελλάδας και της Ευρώπης. Αυτό είναι άδικο. Μας ενημερώνουν οι δικηγόροι ότι η δικογραφία δεν έχει κανένα στοιχείο για όσα τον κατηγορούν».

Και υποστήριξε ότι «τις τελευταίες 10 ημέρες ο ίδιος ο Ράμα είχε αναλάβει προσωπικά το θέμα της Χιμάρας. Όπου βρισκόταν σε κάθε ομιλία αναφερόταν στη Χιμάρα, δυστυχώς με πολύ άσχημους χαρακτηρισμούς και προσπαθούσε να πολώσει το κλίμα με άσχημους χαρακτηρισμούς και για τη Χιμάρα και για τους Έλληνες ομογενείς και για τον πατέρα μου. Έλεγε “δεν θα επιτρέψω να μην κερδίσω τη Χιμάρα”».

«Αυτό που έγινε στη Χιμάρα θα γράψει ιστορία, μια χούφτα άνθρωποι καταφέραμε να κερδίσουμε ένα κράτος. Επειδή ήμουν εκεί και έβλεπα τα πράγματα, θα ήταν πολύ μεγαλύτερη νίκη αν δεν είχαν γίνει όλα αυτά τις τελευταίες 10 ημέρες. Αν γινόντουσαν ελεύθερες εκλογές η νίκη θα ήταν μεγαλύτερη» κατέληξε ο γιος του Φρέντι Μπελέρη.

Σχετικά Άρθρα