Κλιμακώνεται η ένταση στη Χειμάρρα: Eντολή κατεδάφισης σπίτι ομογενούς – υποστηρικτή του Μπελέρη

 Κλιμακώνεται η ένταση στη Χειμάρρα: Eντολή κατεδάφισης σπίτι ομογενούς – υποστηρικτή του Μπελέρη

Συνεχίζεται η ένταση από την πλευρά των αλβανικών αρχών με την ομογένεια στη Χειμάρρα ενώ ο νέος δήμαρχος Χειμάρρας, Διονύσιος – Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος προέρχεται από τους κόλπους της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, παραμένει στη φυλακή.

Στο χωριό Δρυμάδες στη Χειμάρρα η πολεοδομική αστυνομία βρέθηκε μπροστά από το σπίτι ενός ομογενούς και υποστηρικτή του Μπελέρη με στόχο την κατεδάφιση του σπιτιού του.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες το σπίτι είναι εντελώς νόμιμο και οι όποιες αυθαιρεσίες έχουν διευθετηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Οι ομογενείς καταγγέλλουν ότι αυτές οι ενέργειες δεν είναι τυχαίες και ότι όλα γίνονται επειδή είναι συνεργάτης του Φρέντι Μπελέρη και ήταν μέλος της επιτροπής που ήταν στη διαδικασία της καταμέτρησης των ψήφων από το βράδυ της Κυριακής έως το πρωί της Δευτέρας.

Εντωμεταξύ, σήμερα τον Φρέντη Μπελέρη επισκέφθηκε σήμερα στη φυλακή η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα Κωνσταντίνα Καμίτση. Η συνάντηση τους διήρκεσε 45 λεπτά. Η κ. Καμίτση δεν έκανε κάποιο σχόλιο μετά τη συνάντηση, ενώ συνοδευόταν από το δικηγόρο του Φρέντη Μπελέρι και έναν διερμηνέα.

Σημειώνεται ότι στην Αλβανία θα βρεθεί και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Θεοχάρης Λαλάκος, προκειμένου να συναντηθεί με τον Φρέντι Μπελέρη.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Γενικός Γραμματέας, θα ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας τους και των συνθηκών κρατήσεώς τους, ενώ σε συνεννόηση με την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αλβανία θα εξετασθούν οι επόμενες ενέργειες χειρισμού της υπόθεσης.

Σχετικά Άρθρα