Η Άγκυρα βγάζει το TCG ANADOLU στο Αιγαίο με συνοδεία 100 πολεμικών

 Η Άγκυρα βγάζει το TCG ANADOLU στο Αιγαίο με συνοδεία 100 πολεμικών

Πρόκειται για την πρώτη αποστολή του TCG ANADOLU, στο πλαίσιο της τουρκικής άσκησης «Θαλασσόλυκος» μεταξύ 1-4 Ιουνίου 2023 και 6-12 Ιουνίου, που διεξάγεται συνήθως στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.

Μάλιστα, στην άσκηση θα συμμετάσχουν 107 πλοία επιφανείας, 9 υποβρύχια, 56 αερομεταφερόμενες μονάδες, αμφίβιες μονάδες πεζικού και ομάδες πεζοναυτών.

Την ίδια ώρα, ότι η Ελλάδα πήρε αεροσκάφη για εκπαίδευση στα F-35, ήταν το σχόλιο του τουρκικού αμυντικού σάιτ savunmasanayist.com, για τα πρώτα εκπαιδευτικά αεροσκάφη Leonardo M-346 που παρέλαβε η Ελλάδα.

Δύο από τα παραδοθέντα αεροσκάφη αναπτύχθηκαν στην Καλαμάτα, μετά την συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα με το Ισραήλ.

Η ισραηλινή εταιρεία Elbit κέρδισε τον διαγωνισμό για την αναδιοργάνωση του εκπαιδευτικού στόλου της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα πρώτα δύο αεροσκάφη M-346 παραδόθηκαν στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία πρόσφατα και «αντικαθιστούν τα απαρχαιωμένα αεροπλάνα T-2 Buckeye», γράφουν οι Τούρκοι.

«Οι Ιταλοί ανέπτυξαν το αεροσκάφος για πιλότους που θα υπηρετήσουν στο νέας γενιάς Eurofighter ή στο μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς F-35», σημειώνουν οι Τούρκοι.

«Τα M-346, τα οποία μπορούν να πετάξουν κοντά στην ταχύτητα του ήχου, έχουν υψηλές ακροβατικές ικανότητες. Στόχος είναι να εξοικειωθεί ο υποψήφιος πιλότος σε αεροσκάφη υψηλών επιδόσεων σε σύντομο χρονικό διάστημα», καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα.

Σχετικά Άρθρα