Με άστατο καιρό και βροχές θα ρίξουμε την ψήφο

 Με άστατο καιρό και βροχές θα ρίξουμε την ψήφο

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η Κυριακή των εκλογών θα είναι μια άστατη μέρα με βροχές σε ολόκληρη τη χώρα, μικρή πτώση της θερμοκρασίας και μεταφορά αφρικανικής σκόνης, είπε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

«Πριν από 4-5 μέρες φαινόταν ότι τουλάχιστον την ημέρα της Κυριακής θα πάμε με πολύ ήπιες καιρικές συνθήκες. Τα τελευταία δύο τρεξίματα των μοντέλων έφεραν τούμπα την κατάσταση και φαίνεται ότι μάλλον πάμε για μία Κυριακή των εκλογών και στα Επτάνησα και στα ηπειρωτικά τμήματα, αλλά και στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου ο καιρός θα είναι άστατος κατά διαστήματα», είπε αρχικά.

«Προφανώς και της Αττικής συμπεριλαμβανομένης κατά διαστήματα, μην περιμένουμε ραγδαίες βροχές. Σε καμία περίπτωση δεν θα είναι Κυριακή με τον καταγάλανο ουρανό, με τις πολύ αυξημένες θερμοκρασίες», συμπλήρωσε.

Μάλιστα όπως σημείωσε θα πέσει λίγο ο υδράργυρος στους 22-23 βαθμούς σε σχέση με τους 26-27 των τελευταίων ημερών. «Από το ύψος της Αττικής και νοτιότερα μέχρι και την Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα έχουμε αρκετά έντονη μεταφορά σκόνης, δηλαδή μία θολούρα στην ατμόσφαιρα», είπε ακόμα ο Γιάννης Καλλιάνος και σημείωσε πως «θα πρέπει να περιμένουμε μία πιο μουντή μέρα. Θα έχει κάποιες τοπικές βροχούλες, αλλά όχι κάτι το συγκλονιστικό, όχι ραγδαία που θα δημιουργήσουν πλημμυρικά φαινόμενα και προβλήματα».

Σχετικά Άρθρα