Εκλογές 2023/ΑΡΘΡΟ Β. Κικίλιας: Ημερολόγιο 4ετίας σε 500 λέξεις

 Εκλογές 2023/ΑΡΘΡΟ Β. Κικίλιας: Ημερολόγιο 4ετίας σε 500 λέξεις

Το διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαΐου είναι ξεκάθαρο. Οι πολίτες μπορούν να κρίνουν τις δύο τελευταίες κυβερνήσεις- οι οποίες εξάντλησαν τετραετία, άρα έδειξαν τις πολιτικές τους και τι μπορούν να κάνουν- να τις συγκρίνουν και να αποφασίσουν:

  • αν θέλουμε η χώρα να συνεχίσει με σταθερότητα να πηγαίνει μπροστά, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον πολίτη, ή αν θα επιστρέψουμε στο παρελθόν της αβεβαιότητας και της ισοπέδωσης της μεσαίας τάξης.

Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Τουρισμού, υποψήφιος στην Α’ Αθήνας με τη Ν.Δ.

Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν πλέον πώς πρέπει να αξιολογήσουν όσα τους υπόσχεται για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ, με ένα πρόγραμμα το οποίο δεν δέχεται να κοστολογηθεί από ανεξάρτητο φορέα, γιατί πολύ απλά θα αποδειχθεί ότι δεν είναι υλοποιήσιμο.

Και κατά πόσο η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο τήρησε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις στο ακέραιο, αλλά και τις υλοποίησε εν μέσω πολλαπλών κρίσεων.

Η δική μας κυβέρνηση ήταν αυτή που εγγυήθηκε δίκαια και ισότιμη ανάπτυξη για όλους και το έκανε πράξη.

Η δική μας κυβέρνηση ήταν αυτή που ακόμη και στις πιο δύσκολες και πρωτόγνωρες στιγμές προσπάθησε να κρατήσει τη χώρα μας ενωμένη, ισχυρή και ασφαλή.

  • Όλα αυτά τα καταφέραμε με σκληρή δουλειά και ανθρωπιά.

Ανέλαβα τη θέση του Υπουργού Υγείας το καλοκαίρι του 2019 και έξι μήνες μετά ξέσπασε η μεγαλύτερη κρίση σε όλο τον πλανήτη. Και ενώ είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν άγνωστο ιό και τα νοσοκομεία μας αντιμετώπιζαν τραγικές ελλείψεις, δεν το βάλαμε κάτω.

Καταφέραμε να κρατήσουμε το ΕΣΥ όρθιο με προσλήψεις, επάρκεια υλικών όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη και στις ΗΠΑ έφτιαχναν αυτοσχέδιες μάσκες και στολές, με υπερδιπλασιασμό των κλινών ΜΕΘ. Βλέπαμε τότε κραταιά υγειονομικά συστήματα να καταρρέουν, ασθενείς να μη χωρούν στους θαλάμους και να τους χορηγείται οξυγόνο μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Εμείς, όμως, μπορέσαμε με σχέδιο, με εμπιστοσύνη στην ομάδα των επιδημιολόγων-λοιμωξιολόγων που συστήσαμε στο Υπουργείο Υγείας και με την αυταπάρνηση γιατρών, νοσηλευτών και όλου του προσωπικού των νοσοκομείων μας, να ανταπεξέλθουμε. Στη συνέχεια, καταρτίσαμε ένα πρόγραμμα εμβολιασμού στο οποίο «παντρέψαμε» το ανθρώπινο δυναμικό με τη ψηφιακή τεχνολογία, καθιστώντας το πρότυπο σε όλη την Ευρώπη.

  • Δεν το βάλαμε κάτω ούτε στο Υπουργείο Τουρισμού, όπου ενώ προσπαθούσαμε να αντιστρέψουμε τις συνέπειες της πανδημίας, ξέσπασε ο πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης με αποτέλεσμα να «παγώσουν» οι αγορές λίγο πριν την έναρξη της σεζόν και να ακολουθήσουν ενεργειακή κρίση, πληθωρισμός και ακρίβεια.

Με πείσμα και στρατηγική σταθήκαμε για ακόμη μία φορά στο ύψος των περιστάσεων φέρνοντας τελικά στη χώρα ταξιδιωτικά έσοδα τα οποία ξεπέρασαν κατά 2,6 δισ. ευρώ τις αρχικές προβλέψεις του Υπουργείου Οικονομικών, φτάνοντας τα 17,6 δισ. ευρώ. Η επιτυχημένη αυτή πορεία ενίσχυσε συνολικά την οικονομία της χώρας, έδωσε εισόδημα και εργασία σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, είχε θετική επίδραση στην αύξηση της απασχόλησης και, ταυτόχρονα, επέτρεψε στην κυβέρνησή μας να πραγματοποιήσει στοχευμένες παρεμβάσεις ενίσχυσης της μεσαίας τάξης και των πιο αδύναμων, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της εισαγόμενης πληθωριστικής κρίσης.

  • Όλα αυτά είναι αποτελέσματα μεταρρυθμίσεων και μιας καλά σχεδιασμένης και προσεκτικά εφαρμοσμένης πολιτικής που έχουν ως τελικό στόχο, όπως έχει αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τη δημιουργία μιας νέας Ελλάδας.

Την Κυριακή της 21ης Μαΐου ζητάμε να συνεχίσουμε το έργο που αρχίσαμε το 2019. Για να διατηρήσουμε την Ελλάδα ισχυρή, ασφαλή και εξωστρεφή. Για να δημιουργήσουμε ένα μέλλον χωρίς αβεβαιότητα, ένα μέλλον με ανθρωπιά.

Σχετικά Άρθρα